Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
petkomz - специалист
Може ли да ми препоръчате програма с която да редактирам и компресирам ДВД. Случая е следния: имам 8 мм видеокамера, записите от която си свалям на диск с най-обикновен двд рекордер, проблема е че се получават доста големи файлове и пълнят паметта на компа! Бих искал също да слагам надписи и музика на определени места в записите, както и да правя нещо като монтажи. Знам че чичко Гугъл ще покаже много варианти, но тъй като съм лаик в тая област моля някой който е работил с подобна програма да сподели опит!
mitko414 - специалист
Доколкото разбрах от поста ти, искаш с лаишки познания да правиш професионална обработка?

Опитай тази програма, но вероятно ще се наложи и да почетеш малко за използването й.
baikiro - специалист
Roxio easy media creator е програмата
montoya - майстор
mitko414 написа:
Доколкото разбрах от поста ти, искаш с лаишки познания да правиш професионална обработка?

Опитай тази програма, но вероятно ще се наложи и да почетеш малко за използването й.
Това е, или вградения ДВД муви мейкър
petkomz - специалист
Е, не искам чак професионална работа, по-скоро да разделям записите на детето на малки филмчета в зависимост от възрастта, като слагам и някой и друг надпис на места. На камерата имам само латиница и това страшно ме дразни! Благодаря на отговорилите, като сваля програмата може да имам и въпроси! :?:
petkomz - специалист
Ммм... да, май днес няма да стане! И двете програми ги свалих но не ми ги дава в "iso", а в "image files", помагайте къде греша, досега съм свалил сума ти програми и не съм имал тоя проблем!? А с муви мейкъра пробвах но не мога да отворя файловете от камерата, като ги кача на компа ми излизат като "BSplayer Pro file" и ги гледам без проблем, но само толкова! Помагайте! :no:
Smarin - специалист
Ще направиш бозава работа , от 8 милиметровата през двд рекордера и след това още едно компресиране (.асиране) , пинекъла върши чудна работа за любителско видео , лесно се има ефектчета надписчета , май точно това търсиш има и приличрн кепчър , но най вероятно няма как да вържеш камерата през компа
darken_nz - специалист
petkomz, това също става.
Какъв е проблема ако е имейдж ''.img'', а не ''.iso'' ?
Двете после с някоя програма за запис и готово.
И двата формата служат за направа на изображение (също както ''.nrg'' например, който е на неро, но и друг софтуер също работи с него)
petkomz - специалист
darken_nz написа:
Какъв е проблема ако е имейдж ''.img'', а не ''.iso'' ?
Ами не мога да инсталирам програмите, като поискам да отворя файловете от папката и се стартира Неро. Ако пробвам да отворя с даемон туулс, ми изписваше "неправилен ред" или нещо от тоя род беше?!
darken_nz - специалист
Как се пробваш да отвориш файла, с кликване, с десен бутон и отвори със ?
Пробвай да маунтнеш изображението.
Възможно е да има някакъв проблем със софтуера и да иска преинсталация, а е възможно и нещо да е станало и въпросният файл да е недоизтеглен.

Тема "Програма за редактиране и компресиране на DVD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: