Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
radioham41 - помощник
Здравейте!
Преди година използувах програмата Team Viewer 4 за отдалечен достъп до компютрите в локалната мрежа ,изградена на база на рутер NetGear и външната LAN мрежа по която си доставям Интернет от местният доставчик!
Системата работеше безупречно независимо от контура и разстоянието на които са отдалечените компютри!
От два три дни се опитвам да възстановя системата ,но без успех! Проверих всички познати ми настройки на програмите и рутера ( в него е направен port forwading) , даже на последният направих restore с файл *.cfg от времето когато всичко беше наред,но без успех!
Междувременно през рутера получавам безпроблемно Интернет до всички компютри в локалната мрежа ,включително и по wire less канала!
Ако някой се сеща къде може да е проблема ,моля да ми помогне да се ориентирам!
bulchat - напреднал
Аз ползвам Team Viewer-a за да помагам на изпаднали в беда познати и преди около 2 месеца ми се наложи отново да я ползвам, но при бключването ми предложи обновяване, което приех... Оказа се, че новата версия бачка по някакъв друг начин и някой неща са орязани, ако не си платиш за тях. Поразгледай да не е нещо от този сорт.
radioham41 - помощник
Здравей!
Благодаря за отговора !Програмата е старата версия 4 и е инсталирана като безплатна не комерческа версия за домашно ползуване!Не вярвам да е това причината както и предположението на един познат ,че доставчика е "направил нещо" ,тъй като при изваден кабел на LAN мрежата локалните компютри трябва да се "виждат" при заявка за свързване!
Много съм любопитен какво ще се окаже?
iva6ki - специалист
Свали си от замундата версия 3.6. portable не се инсталира и ако мрежата е направена кат
хората има в extras - option - слагаш отметка на Accept incoming LAN connections и си готов
като и на двата слагаш същата версия
radioham41 - помощник
Здравейте отново!
Благодаря на всички ,които ми отговориха!
Днес след " нечовешки" мъки най после програмата тръгна,но ако ме питате каква е била причината за неудачите ,честно казано не мога ви отговоря!Правих много промени в настройките на Рутера и програмата и му изтървах края,но важното е ,че успях!
Много ми помогна изключването на LAN кабела по който получавам Интернет от местния доставчик!От там нататък всичко стана " прозрачно " и впоследствие програмата тръгна!
За сега не съм пробвал как е връзката с отдалечен компютър от LAN мрежата на доставчика на Интернет!
Още веднъж благодаря на всички които се отзоваха на поста! =D>
bulhomes2 - майстор
Ако искаш да го ползваш главно за един компютър - по добре виж LogMeIn. Team Viewer-а го ползвам за приятели или познати за малко, а с LogMeIn-а ми е по-удобно да влизам и оправям бакиите в компютъра на наш'те.
montoya - майстор
Версията на програмата трябва да е еднаква за двата компютъра на които се ползва. Доста ядове има от такова естество
FMaster - специалист
Колега, вече въпросната програма е над 6-та серия, ти на четвърта искаш да бачкаш ... не става! Свали си я от сайта производител, напълно функционална и абсолютно безплатна, ползвам я от серия три и нещо, насам и съм адски доволен от програмата. Успех!
montoya написа:
Версията на програмата трябва да е еднаква за двата компютъра на които се ползва. Доста ядове има от такова естество
Няма такова нещо, важно е твойта версия да е актуална, тя се разбира със всички предходни версии. "Проблема" (ако може така да се определи) е евентуално ако имаш някоя стара версия и комуникираш с нова по-горна версия, но досега проблем не съм срещал дори и в тоя ред на мисли ...
montoya - майстор
Аз си ползвам още версия 3.0.3493.0 и си работи безотказно :-D
iva6ki - специалист
Аз съм с 3.6 и в никакъв случай не е задължително версията да е актуална просто
старите версии не се разбират с новите :lol: .Най лесно и безпроблемно е и на
двата компа да е същата без оглед версията и ако я ползваш локално през рутер
без интернет отметката за която споменах по горе :yawinkle:

Тема "Около програмата Team Viewer 4..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: