• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ceco_144 - специалист
От два дена наблюдавам, че като се натовари компютъра се самоизключва. Може ли д ами кажете защо го прави и как ако мога сам да го оправя.
Компютъра е с двуядрен процесор 3 Ghz, ram 4, харддиск -100 gb, видео картата му е вградена и е 1 Gb, какво друго да кажа с уин 7 съм.
Ако някой знае? Нека ми пише. Освен това преди една седмица го почистих на компресор - сякаш след това започна да прави така. Охлаждащото не съм го свалял, така че пастата си е наред. Поне така си мисля.
Започна и на браузърите ми да засича и бави.
tarlyo - специалист
Наблюдавай с някоя програма температурите. Прегряване е възможна причина.
ceco_144 - специалист
Свалих програма и качвам снимка какво показва. Четох че тази температура е висока, как да я намаля. Някакви предложения

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (103.97 KиБ) Видяна 2346 пъти
hidrazin - майстор
Това че не си свалял радиатора на проца, не значи че там всичко е у ред. Често пъти пастите изсъхват.
:partyman:
ceco_144 - специалист
Това значи ли да сваля радиатора и да сложа нова паста. И дали като сваля да отида на ново да го пусна на компресор. Има ли някаква специална марка за пасти. Че преди година слагах някаква, не помня марка но беше на принципа "спринцовка". Друго дали трябва да правя?
tarlyo - специалист
Сваляш, забърсваш процесора и охладителя, нова паста и това е. Няма нужда от духане с компресор. Аз лично карам с паста за транзистори, българска, за левче. Можеш да вземеш всяка, все пак е десктоп система.
ceco_144 - специалист
благодаря :) Утре ще отида до магазин на JAR и ще си взема една паста
ivanovbg - майстор
Пробва ли първо да преинсталираш драйверите за видеото? Захранването издуха ли го?

Не му се вярва да е от пастата. Не става от веднъж, особено сега когато не е толкова топло.

Натоварването на системата как е. Да не е някое приложение или вирус?
П. Петков - специалист
Духането с компресор е малко опасно за сегашните, гъсто опроводени платки, макар и да имат солдер маска. Липсата на водоотделител (сушител) и маслоотделител, води до пулверизирано (почти невидимо) нанасяне на водно-маслен филм. Добре е да се слага макар и временно, последователно на пистолета бензиново филтърче, което все пак задържа малко от влагата и изцяло маслото. Удобството е, че входът и изходът на филтъчето са аксиални. Проблемът е основно не толкова до топологията, а до SMD компонентите, чиито изводи са голи и с малка стъпка.
DundyTheCroc - майстор
P4 на 3.00GHz не е двуядрен, а с hyper threading, това чисто информативно. При сток честота не би трябвало да качва 86 градуса. Освен смяна на пастата аз лично бих свалил вентилатора и бих измил на силна водна струя радиатора, ако трябва и изтъркване с четка, предполагам е здраво набит с прах. Почисти и перката на вентилатора с малка четчица. С пастата не се прекалява, слага се малко и се размазва равномерно на тънък слой на процесора.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с компютъра - гаснене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: