Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tysonlkr - специалист
Имам няколко въпросчета за работата и възможностите на swich

В нас имам един 5-портов swich който разклонява ЛАН мрежата ми за стационарното РС и за ТВ-то.
Какво ще стане ако в този swich включа и втората лан-карта на стационарния компютър? Възможни ли са някакви поражения по картата (например да ликвидира :) )? Вече я няма в "Network Connections" :cry:
Не ми се смейте много :lol:
torbalan - Дървен философ
нищо лошо няма да стане, но и никакъв смисъл няма в подобно действие :)
tysonlkr - специалист
Но втората лан-карта я няма вече не я намирам никаде. Няма я в Network Connections като Local Area Connection а и като хардуер я няма. Като сканирам за нов хардуер не я намира също :x Каква може да е причината и как може да се оправи :? Възможно ли е да е цъкнато на някоя настройка и да изчезне от всякаде?

П.С. Идеята ми беше следната :arrow: имам ППОЕ връзка с интернет и нея исках да споделя, защото два комп. едновременно не могат да се свързват и идеята ми беше когато е пуснат единия да шерва интернета по втората карта. А когато не е пуснат от второто РС да се кънектва директно :lol:
Това е което измисли моята глава :rolleyes: но май няма да стане :cry:
zoro1 - специалист
Няма нищо да стане.ако си на PON ще стане но май при вас няма покритие на оптиката.Суича ти е да раздели сигнала към ДВБ-ти и компа.
tysonlkr - специалист
zoro1 написа:
Няма нищо да стане.ако си на PON ще стане но май при вас няма покритие на оптиката.Суича ти е да раздели сигнала към ДВБ-ти и компа.
Да знам че е за това. Аз го ползвам и за изграждането на локална мрежа м/у двата компютри. Но в тази мрежа немога да споделя интернета и реших да го направя през втора лан-карта която да е включена към същия суич, но не стана и от тогава тази втора лан-карта изчезна и РС-то не я намира :roll:
Какво може да е станало с картата? Как да я оправя :?
tysonlkr - специалист
Установих от къде идва проблема, от самите драйвери не са като хората нещо. Така и не мога да намеря подходящи. Сигурно е много стар модел карта и няма подходящи драйвери :evil:

А какво мислите за идеята ми през един swich да получавам интернет и през същия да го споделям с друго РС :?
Дали ще стане или изобщо да не се мъча да търся драйвери.
stoyansbg - специалист
Ще стане, но ще трябва да почетеш, за да го направиш сам през PC-то ти. По-лесния вариант ще е да намериш един рутер поддържащ PPPOE и да подмениш switch-а със него. Правиш PPPOE настройките в рутера, а всичко, което е закачено на вътрешните LAN интерфейси ползва Интернет :)

Успех!
zoro1 - специалист
Интернета няма как са споделиш.може да си направиш локална мрежа да си ръчкаш в другия комп ,дори и без нет.Ако искаш да пуснеш нет на 2-ро ПС трябва на основния комп да сложиш 2-ра ЛАН карта и с пролси да шернеш към втроия комп,но по отделен кабел
Lazy_666 - специалист
Или по-скоро да си оправиш втората Лан карта.
Свали си Everest и виж каква е картата, след това като напишеш в гугъл името на картата последвано от driver download, шанса да си намериш читав драйвер е доста голям.

По въпроса за шерването:
Ако първата ти карта има private IP address (192.168.ХХХ.ХХХ 172.16.ХХХ.ХХХ или 10.ХХХ.ХХХ.ХХХ) ще трябва да втората карта да сложиш различен диапазон, за да не се бъркат.

Моя съвет ще е, първо си оправи драйверите на втората карта. След това пиши тук да помагаме. :)

Иначе идеята с рутъра не е лоша, но не мисля, че ти се дават пари за рутър. :D (все пак нямаше да пишеш тук ако ти се даваха)

Тема "Въпроси за swich" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: