• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Norek1 - специалист
Здравейте реших да споделя проблема, който ми се случи, за да не се шашка някой друг, както аз се шашнах :).Преди 2 вечери си разглеждах разни бг онлайн магазини за перфоратори и изведнъж ми излезна следното съобщение:The system has detected a problem whit one or more installed IDE/SATA hard disk. При което искаше рестарт, след като се рестартира се появи следната програма "Windows Recovery" , която намери много грешки, които се отнасяха общо взето, че харда е сдал багажа ,плюс това нямаше нищо в C-то и на декстопа , излишно е да казвам, че се шашнах/ядосах.Тази програма имаше да бутон да оправи грешките (Fix).След като го натиснах и уж оправи повечето останаха следните пет:
1.Boot sector of the hard drive is damage-Critical Error - Failed to fix
2.Hard drive doesn't respond to system commands-Critical Error - Failed to fix
3.Bad sector on hard drive or damage file allocation table-Critical Error - Failed to fix
4.35% of HDD space is unreadable-Critical Error - Failed to fix
5.Read time of hard drive clusters less than 500ms-Critical Error - Failed to fix
И след това ти дава, че ако искаш да ги оправиш и тях трябва да купиш нещо, но на мен ми направи впечатление, че въпреки тези грешки Windowsa работеше и основните икони си бяха на декстопа.След като прочетох малко в нета намерих следното нещо http://wasteland-bg.com/phpbb2/topic2099.html
След малко джъгъркане като ми олекна видях, че тоя троянски кон, ми е скрил цялото C, дори като махна опцията за скриване след определен период пак се скрива всичко и постоянно излизат тревожни съобщения.
В горния линк е описано, как се решава проблема, но тъй като познанията не ми се простират толкова, просто направих един фулл формат и всичко си е ок сега.
Та въпроса към по разбиращите е откъде може да ми се е лепнал тоя троянски кон?
ArturDent - Почти Безобиден
Питах врачката на форума и тя каза: "Троянския кон е дошъл от Гърция."

Ами дошъл е от там от където си цъкал - потно сайтове, кракове, "оптимизиращи" програми. "free" програми.....
taxi855 - специалист
Всъщност от Турция е дошъл Троянския кон :)
ecotronic - специалист
Norek1 написа:
Здравейте реших да споделя проблема, който ми се случи, за да не се шашка някой друг, както аз се шашнах :).Преди 2 вечери си разглеждах разни бг онлайн магазини за перфоратори и изведнъж ми излезна следното съобщение:The system has detected a problem whit one or more installed IDE/SATA hard disk. При което искаше рестарт, след като се рестартира се появи следната програма "Windows Recovery" , която намери много грешки, които се отнасяха общо взето, че харда е сдал багажа ,плюс това нямаше нищо в C-то и на декстопа , излишно е да казвам, че се шашнах/ядосах.Тази програма имаше да бутон да оправи грешките (Fix).След като го натиснах и уж оправи повечето останаха следните пет:
1.Boot sector of the hard drive is damage-Critical Error - Failed to fix
2.Hard drive doesn't respond to system commands-Critical Error - Failed to fix
3.Bad sector on hard drive or damage file allocation table-Critical Error - Failed to fix
4.35% of HDD space is unreadable-Critical Error - Failed to fix
5.Read time of hard drive clusters less than 500ms-Critical Error - Failed to fix
И след това ти дава, че ако искаш да ги оправиш и тях трябва да купиш нещо, но на мен ми направи впечатление, че въпреки тези грешки Windowsa работеше и основните икони си бяха на декстопа.След като прочетох малко в нета намерих следното нещо http://wasteland-bg.com/phpbb2/topic2099.html
След малко джъгъркане като ми олекна видях, че тоя троянски кон, ми е скрил цялото C, дори като махна опцията за скриване след определен период пак се скрива всичко и постоянно излизат тревожни съобщения.
В горния линк е описано, как се решава проблема, но тъй като познанията не ми се простират толкова, просто направих един фулл формат и всичко си е ок сега.
Та въпроса към по разбиращите е откъде може да ми се е лепнал тоя троянски кон?

Това само означава, че защитните средства, които ползваш не работят ефективно. Какъв антивирус ползваш? Имаш ли някакъв firewall?
За да избегнеш занапред подбни неприятности е добре да помислиш повече в тази посока.
Norek1 - специалист
ArturDent
Ами дошъл е от там от където си цъкал - потно сайтове, кракове, "оптимизиращи" програми. "free" програми..... - В потно сайтове не влизам :) , а програми и т.н. дърпам само от торен тракери, но лично ползвам много малко програми - BS Player, Office пакет, AutoCaD 2006 и Windows media pkayer clasic, но като се замисля и много други клипчета, картинки и т.н съм свалял откъде ми падне :)
ecotronic - Ползвах NOD32, сега съм с Avast, но безплатните версии :)
Но Нода ми е засяквал много пъти вируси, даже и когато стана този проблем ми засече и дадох Terminate, но уви :)
ecotronic - специалист
Norek1 написа:
ArturDent
Ами дошъл е от там от където си цъкал - потно сайтове, кракове, "оптимизиращи" програми. "free" програми..... - В потно сайтове не влизам :) , а програми и т.н. дърпам само от торен тракери, но лично ползвам много малко програми - BS Player, Office пакет, AutoCaD 2006 и Windows media pkayer clasic, но като се замисля и много други клипчета, картинки и т.н съм свалял откъде ми падне :)
ecotronic - Ползвах NOD32, сега съм с Avast, но безплатните версии :)
Но Нода ми е засяквал много пъти вируси, даже и когато стана този проблем ми засече и дадох Terminate, но уви :)
Аз съм много доволен от Symantec. Особено версията endpoint protection. Досега не съм имал никакви ядове с вируси а и има много добър firewall. Недостатък обаче е изискването на по-сериозен ресурс от машината. Добри впечатления имам и от Kasperski, който определено иска по-малки ресурси.
ArturDent - Почти Безобиден
Norek1 написа:
... а програми и т.н. дърпам само от торен тракери,
То торентите няма вируси, ама ич...

П.П. Не ти трябва да се заяждаш с мен на тема компютри. Разбирам повече от тебе.
sstefanov - майстор
1. Използвайте само легален софтуер!
2. Не използвайте Windows!
Norek1 - специалист
ecotronic - Видях тази програма доста големичка е, може по нататък да я драпна да я пробвам.
ArturDent - вярно, че в в торент също може да има, на мен до сега не ми е засичало, нито пък на приятели, пък и всеки ъплоудер си проверява съдържанието на торента преди да го качва.
sstefanov - всеки си е с вкуса и възможностите си :)
Както и да е тази тема просто я пуснах, ако на някой му се случи да знае как да реагира.
darken_nz - специалист
Значи, като имаме антивирус, защитна стена и др. сме непробиваеми ?
А като ни нападне някой вирус и защитата е скапана, така ли ?
Рано или късно идва този проблем каквото и да правим !
А иначе всеки софтуер може да е опасен ( не само този от тракерите)!
Затова нищо важно на ситемния дял, не е зле по някое изображение и винаги дисковете с ОС, драйверите, необходимия софт да са под ръка.
Няма да подхващаме пак теми за пиратството, нали ? :-D :mrgreen: :cool:
А линукса си е линукс. Той още не е толкова масов, но ако стане ще си говорим пак! :cool:
Хубаво е, че човека сподели проблема си и решението, а това малко хора го правят!
И все пак не забравяй да правиш копия на важните неща, защото рано или късно диска ще клекне!
Приятен ден на всички и успех! :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Прочети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: