Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
fearblood - напреднал
Проблема е следния,снощи преинсталирах компютъра но не мога да се свържа с интернет,тоест показва ми че имам безжична връзка wi fi се свързва но когато се опитам да вляза в някой сайт не става. Незнам дали успях да обясня правилно,ако не питайте.
wladimir1
Първо това лаптоп ли е? Ако е така - инсталирал ли си драйверите за Wi-Fi/чипсет? И последно XP или Vista си сложил, че от заглавието не ти се разбира какво е? :) Ако си сложил Vista при наличието на доста по-добрия във всяко едно отношение Windows 7 - поправи грешката си, търси MSDN релийз. :yawinkle:
fearblood - напреднал
wladimir1 написа:
Първо това лаптоп ли е? Ако е така - инсталирал ли си драйверите за Wi-Fi/чипсет? И последно XP или Vista си сложил, че от заглавието не ти се разбира какво е? :) Ако си сложил Vista при наличието на доста по-добрия във всяко едно отношение Windows 7 - поправи грешката си, търси MSDN релийз. :yawinkle:
Компютър е ,това е Windows XP SP3 само е направен да изглежда като Vista,преди това бях с нормално Xp,после с win 7 ,но бараката е малко бавна и започна да се тормози доста,и го смених с този.С другите уиндолси съмнямал такъв проблем,може ли при инсталацията когато ми излез един прозорец итам ми даваше 2 опций не се сешам точно какво пишеше, но май беше нещо за домейн как да се свързва с мрежата,не знам точно.Може ли да е от това, да не съм избрал правилната опция.
wladimir1
1- Разкарай тези глупости, които си сложил за да изглежда нещо като нещо, което не е!
2- Сканирай за вируси, но се опасявам, че ще се наложи нова инсталция, тези скинове и програми обикновено скапват нещата на системно ниво...
3- Така както ми обясняваш - трудно ще се справиш сам, защо не извикаш някой приятел с опит в инсталациите на операционни системи да ти помогне...

Ако не ме послушаш и не махнеш лустросаните вируси бъркани гаражно някъде си, ето ти алгоритъм:

1- Виж в Start - Control Panel - System - Hardware - Device Manager има ли "питанки" и пиши тук какви са, най-добре една снимка на проблемите, ако има...
2- Може да не си задал IP настройките правилно, кой ти е доставчика, защо не им се обадиш за инструкции как да процедираш?
fearblood - напреднал
wladimir1 написа:
1- Разкарай тези глупости, които си сложил за да изглежда нещо като нещо, което не е!
2- Сканирай за вируси, но се опасявам, че ще се наложи нова инсталция, тези скинове и програми обикновено скапват нещата на системно ниво...
3- Така както ми обясняваш - трудно ще се справиш сам, защо не извикаш някой приятел с опит в инсталациите на операционни системи да ти помогне...

Ако не ме послушаш и не махнеш лустросаните вируси бъркани гаражно някъде си, ето ти алгоритъм:

1- Виж в Start - Control Panel - System - Hardware - Device Manager има ли "питанки" и пиши тук какви са, най-добре една снимка на проблемите, ако има...
2- Може да не си задал IP настройките правилно, кой ти е доставчика, защо не им се обадиш за инструкции как да процедираш?
Мисля че ще трябва да сложа друг,защото не съм в БГ и няма кой да помага ,операторите не ми се занимава с тях защото ще ме държат минимум 30 минути на телефона и пак няма да се разберем.Инсталирал съм много уиндолси ама този проблем за сефте ми се случва,Уиндолса съм го теглил от Замунда и когато четох коментарите никъде не пишеше за такъв проблем,май проблема е само при мен.Та вечер ще се поровя в настройките му,и ако не стане преинсталирам.
Мерси, че се опитахте да помогнете.
darken_nz - специалист
Колегата по-горе не случайно те попита за питанки.
Как се свързваш към мрежата с кабел, или безжично ?
Ако не си инсталирал драйверите за ланкартата проблемите са сигурни.
Друг е въпроса, че и аз на моя лаптоп имам такъв адаптер (вграден) и ми показва, че има, но сигнала е слаб :-D .
А като ти е слаба щайгата защо слагаш ефекти ?
Има си програми (даже някои и платени), които правят това добре, но всеки ефект е на цената на производителността. Аз на ''глистата'' затова и изключих някои неща :-D (лаптопа си вървеше с нея).
Съветът ми е една нова инсталация и внимателно следене на самия процес и колкото по-малко е пипан един релийз толкова по-добре.
Ако е само за цвета просто си дръпни една тема от сайта на майкрософт и няма да те боли глава (ползвам такава без проблеми от 6 години :-D )
Всъщност може и да се вижда на някоя от снимките, които съм качвал.
Все пак ето, за да не търсиш :
Изображение
fearblood - напреднал
Направо го преинсталирах,и сега си е супер.Всичко е било от уиндолса,и за това направо си отиде в кошчето.
Пак мерси за съветите.
wladimir1
Радвам ce, че си ме послушал и си махнал съмнителният Windows, бях ти споменал да търсиш MSDN релийз, има един точно там откъдето сваляш, който не пипан изобщо, а ако се разровиш ще намериш университетски сървари откъдето може да се свали, разбира се иска разкодиране на архива, но това е друга тема. ;)

Ако искаш, действително на сайта на Microsoft има някакви теми/скинове за Windows XP - потърси там, и свали нещо наистина безпроблемно, по спомен това горе в снимката на колегата е Royalе или нещо такова - теми с различни цветове, които ги имаше в Windows XP Media Center Edition навремето. :)

Едитвам: Значи търсиш Royale Noir и Zune Themes for XP в сайта на чичо Бил, успех!
fearblood - напреднал
Сложих Windows xp sp2 пише че не е барано нощо по него,и мисля че е най тегления в замунда,за темите не ми се слага вече нищо ще го оставя така,все пак мерси.
darken_nz - специалист
wladimir1 написа:
Едитвам: Значи търсиш Royale Noir и Zune Themes for XP в сайта на чичо Бил, успех!
Със ''зунето'' съм :) .
Търсех си тема, защото много ме дразнеше синия цвят, а другите теми не ми харесаха и сложих тази (отначало за проба да я видя и от тогава винаги я слагам) :)
Но ако се притесняваш не я слагай - не е задължително и не е кой знае каква болка за умиране :) .

Тема "Win. xp sp3 vista vg" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: