• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
valentino76bs - майстор
Ситуацията е следната:Наложи се да преместя компа на по далечно разстояние от рутера ,един приятел ми направи кабела с буксите обаче като го включихме няма интернет сменяхме букси проверявахме кабела всичко е ок.Компа е с две лан карти ,не съм много наясно с тези неща но там където си беше включен в външната лан карта преди си работеше а сега не, няма опция да е забранена сложихме на вградената лан карта кабела и нета тръгна, но когато извадихме външната не ще да работи и вътрешнтата/изкарахме външната понеже викаме ,че може да е изгоряла иначе мига там нещо ама...:)....как да се опитам да пусна външната и да е проверя дали не е дала фира .Мерси..:)
Последна промяна от valentino76bs на пон сеп 19, 2011 7:44 am, променено общо 2 пъти.
kretio74 - специалист
Вземи си Wifi USB карта за 15 лв и КРАЙ с проблемите (стига да не си на 100м от рутера де)
velsi - Почетен майстор
А ти как позна, че рутера му има Wifi?
kretio74 - специалист
Предполагам. То вече почти няма без Wifi. Дръвцата станаха по 30 лв. И на БТК да е пак има.
Ако двете лан карти са с един чип, примерно RTL8139 и едната не е забранена, то може да има конфликт между тях. Провери в cmd то как ги вижда, и мак адресите им как са. Ако им е зададено и еднакво IP пак няма да работя. Задай им да си приемат автоматично настойките.
valentino76bs - майстор
kretio74 написа:
Предполагам. То вече почти няма без Wifi. Дръвцата станаха по 30 лв. И на БТК да е пак има.
Ако двете лан карти са с един чип, примерно RTL8139 и едната не е забранена, то може да има конфликт между тях. Провери в cmd то как ги вижда, и мак адресите им как са. Ако им е зададено и еднакво IP пак няма да работя. Задай им да си приемат автоматично настойките.
Едната е такава RTL8139 ,а на другата пише ''н видеа н форсе'',как да задам автоматични настройки.Иначе която работи ,другата е забранявам...поне преди беше така.
Прикачен файл:
56 014.jpg
Прикачен файл:
56 015.jpg
Mак адресите и IP са различни.
kretio74 - специалист
Не ти приема IP. RTL8139 тие външната а нвидиата ти е вътрешната. start - control panel- network conections-десен бутон на дадената карта properties- маркираш Internet Protocol(TCP IP) и кликваш на properties и от там задаваш Obtain Ip adress (DNS server)automatically и горе и долу. но според мен проблема може да е в рутера. Има ли друг комп вързан за него?
valentino76bs - майстор
kretio74 написа:
Не ти приема IP. RTL8139 тие външната а нвидиата ти е вътрешната. start - control panel- network conections-десен бутон на дадената карта properties- маркираш Internet Protocol(TCP IP) и кликваш на properties и от там задаваш Obtain Ip adress (DNS server)automatically и горе и долу. но според мен проблема може да е в рутера. Има ли друг комп вързан за него?
Да има, ама досега работиха така с външната и без проблем.Сега ще направя това.

Направих както ми каза обаче те си бяха на автоматични ......
Fender_str - специалист
Колко метра ти е кабела до компа, след като до сега е работил със същия рутер не би следвало да е от него или самата лан карта. Какъв кабел използвахте за връзка между двата компютъра и прав или кръстосан е кримпнат?
valentino76bs - майстор
Fender_str написа:
Колко метра ти е кабела до компа, след като до сега е работил със същия рутер не би следвало да е от него или самата лан карта. Какъв кабел използвахте за връзка между двата компютъра и прав или кръстосан е кримпнат?
Oколо 20 метра,прав е с вътрешната карта си работи.
Fender_str - специалист
Преди време от един интернет доставчик ми смениха една лан карта за изгоряла, след време пуснах интернет през модем и лан кабела ми вече не беше 15-20 метра от покрвива е метър от модема до компютъра и лан картата се оказа работеща. Ако имаш възможност пробвай да смениш мрежовата си карта или да набиеш ръчно настройките. Възможно е да не успява да си вземе настройки автоматично. Какъв е рутера?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с лан карта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: