• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
dimcho93 - напреднал
Здравейте .. проблемът ми е следния.
Хард диска на компютъра ми прищраква и няколко секунди след което цялата система замръзва, червената лампичка на кутията свети непрекъснато и единственият изход е рестарт бутона. Характерното за проблема е че може да продължиш да използваш приложението което си отворил докато се наложи да прочете нещо от хард диска. Напоследък това нещо доста зачестя и вече не може да работи и 5 минути без да забие. Протетох по разни чуждестранни форуми малко за този проблем и видях доста мнения но в крайна сметка бях най склонен да вярвам че хард диска вече остарява и годинките си казват думата ... смених го аз със друг на който инсталирах пресно XP и карах така 1 ден след което отново прищрака и пак замръзна всичко .. значително по рядко се случва но проблема си продължава и до момента макар че хард диска е нов и операционната система е нова. Вече главата ми не го побира какво може да ги кара тея дискове да прищракват така и да спират. Също искам да отбележа че на старият хард диск имах и Windows 7 при който се случваще същото.
ArturDent - Почти Безобиден
Смени кабела.
dimcho93 - напреднал
възможно ли е да е от цялото захранване ?
lov - майстор
Причините могат да бъдат изключително много. Същия проблем като тебе имах преди няколко дена. И аз поначало набедих диска щото в последно време все чегърташе и търсеше нещо. Почнах от захранването 7 пуканати и раздути кондензатора. Смених ги и проблема си остана. Смених и захранването за всеки случай с чисто ново пак за проба. Та последното което се установи е че проблема е от дъното или процесора. И тъй като нямам нито едно от двете за проба решиш проблема кардинално. Чисто нова конфигурация включа и харда, че е на доста годинки и да нямам изненади макар че и той е вързан в момента и си работи.
Огледай все пак кондензаторите около процесора да не са заминали. Там най първи дават фира щото са на по топличко.
splitservice - специалист
Опитай да размениш захранването на харда и CD-то, преди около година и аз имах същия проблем и се оказа точно от буксата на захранването на харда.
dimcho93 - напреднал
да ясно мерси за съвeтите но ако сменям кабели направо ще сменя цялото захранване и без това съм си го намерил за по евтино .. просто исках да съм сигурен дали е от него !
ArturDent - Почти Безобиден
Ставаше въпрос за лентовия кабел...
Можеш да кажеш какъв ти е диска преимерно марка/модел и SATA(тесен кабел)/IDE(широк кабел) така ще е по лесно да ти помогнем. Най лесния вариан 1.во е смяна на кабели както каза колегата по горе 2.сменяш и буксичките 3.сменяш харда :) .Имам един такъв Seagate който ми прави номера но при него е от firmware и като ми остане време ще си го оправя!
wladimir1
dimcho93, проблемът е сериозен, съветът ми е да си потърсиш гаранцията на този, ако има още, и да не държиш нищо ценно за теб на него! Общо казано главите не успяват да четат и превключват (ретрактват), което може да е породено от различни неща, но никога не е на добро!

Все пак сваляш HDTune - http://www.hdtune.com/files/hdtune_255.exe, Erorr Scan - шот от сканирането без да е чекнат Quick Scan, и след това един шот и от Health (SMART). И тези тестове само под Safe Mode - да изключим софтуерен бъг!
complast - специалист
Имам същия проблем.Постоянно си нещо щрака ръмжи и от време на време забива.А и е доста бавен.
Казаха ми че е пред умирачка.Ама последно време цените им станаха космически.
  • 1
  • 2

Тема "Хард диска спира когато си иска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: