• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички
Искам да попитам за следния проблем.От около два месеца имам този лаптоп и досега съм гледал доста филми на телевизора без никакви проблеми.
Днес инсталирах един софтуер на една камера за да свалям клиповете.После сметнах че няма да ми трябва и го изтрих,след което филмите и клипчетата от камерата почнаха да насичат,
Те насичат само на TV-то ,на дисплея на лаптопа всичко си е ОК.Къде да търся проблема???
Предварително благодаря
darken_nz - специалист
Нещо софтуерно е.
Най-вероятно някой кодек, който прави проблем.
Я кажи как ги прехвърляш ?
Правиш ли някаква обработка на файловете, или ги копираш.
Като си махал софтуера може да е махнал нещо със себе си и сега да се ползва някаква друга настройка по подразбиране, или самият софтуер да е променил нещо.
Иначе ако е прецакан файла не трябва да върви като хората компота.
Още нещо. Същия носител ли пробваш на лаптопа и същите файлове ?
Ако процес свързан с употреба на даден файл зависне, или се прекрати по някаква причина е доста вероятно да има повредени файлове.
Я пробвай да върнеш системата да видиш какво ще стане и колкото по-назад толкова по-добре само гледай да си копираш файловете и я изключи за другите дялове (ако имаш), защото прави ''много хубави неща'' с файловете.
kireto1 - специалист
Прехвърлям ги с copy ,ама незнам дали това има значение защото не само клипчетата, а и филмите свалени от нета и те насичат,
а тях съм ги гледал преди седмица и нямах проблем,Когато инсталирах драйвера той ме питаше дали да замени нещо.
С моя "добър английски" аз давах yes , no , и аз незнам какво ама я докарах до тук.
За въстановяване нестава и дума защото незнам как.Ама ако трябва да инсталирам някой кодек - мога
torbalan - Дървен философ
а как стигат от лаптопа до телевизора?
darken_nz - специалист
А аз си мислех, че ги слагаш на флашка или нещо от рода (някои телевизори могат)
Точно щях да те питам.
Значи има нещо по видеото, нещо променено - резолюция, някакви ефекти (зависи от картата),
тоест някаква настройка се е сменила с обновяването на драйвера и т.н
Виж на каква резолюция е зададено да излиза и виж тази на телевизора.
Може да се наложи да я намалиш, а и някои телевизори незнайно защо не могат да си поддържат всичките резолюции.
Johny - майстор
Ето как да възстановиш системата: http://support.microsoft.com/kb/306084
Но ще има ефект само, ако имаш точка на възстановяване по време по-рано от времето, когато си инсталирал програмата.
Трябва да се изключат другите дялове, но е дълго. Дай Скайп или нека някой колега ти напише.
Не каза с кой Уиндоус си?
kireto1 - специалист
Възможно ли е това да стане защото Nortan -а иска да си платя за да продължи да работи.
Когато влязох за въстановяване на системата ,веднага ми излезе прозореца за регистрация и плащане.
С Win 7 съм.
Johny - майстор
Teгли му една майна на Нортъна и си инсталирай това: http://www.microsoft.com/bg-bg/security ... fault.aspx . От една година го ползвам и не съм имал ядове. Сам се ъпдейтва без да пита. Ползвам го на Win 7 и ХР.
PS Но трябва да деинсталираш Нортъна преди това.
kireto1 - специалист
Майната му е теглих и си инсталирах аваст ама това нищо не промени
  • 1
  • 2

Тема "Филмите на TV-то насичат,на лаптопа не." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: