Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
liusien - специалист
Здравейте, момчета... и - момичета, може би! :) Бях се засилил да пиша надълго и широко какъв проблем имам, но се оказа, че не само аз съм така... Тук има много сходна тема http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 24&t=21022 но при мен е малко по-различно... Като клонирам видеокартата на компа - на телевизионния екран има само черно/бяла картина! Филмите, клипчета от V Box7 и You Tube - всичко е черно/бяло! Ето и някои данни за компютъра:
Операционна система - XP Professional SP-3
Видеокарта - ATI Radeon HD 2400 PRO
На видеокартата има аналогов изход за монитора, S-Video, HDMI... В момента последната букса я ползвам за връзка с монитора на компа.

Телевизора е марка PHILIPS модел 21РТ1342/58 Входа за монитора му е със СКАРТ /ЕВРО/ БУКСА

Понеже не можах да намеря кабел с евро букса и S-Video, използвам ето този преход на снимката... Моля, дайте идеи как да преборя проблема... :? Все едно се връщам 50 години назад във времето!... :shock:

Прикачен файл

DSC00348-400x300.jpg
DSC00348-400x300.jpg (16.96 KиБ) Видяна 3247 пъти
vvventsi - специалист
оправи си настройките на за цветната система PAL, NTSC, SECAM,на видео картата ти,аз съм с NVIDIA и не знам при твоята от къде се нагласят.
liusien - специалист
vvventsi написа:
оправи си настройките на за цветната система PAL, NTSC, SECAM,на видео картата ти,аз съм с NVIDIA и не знам при твоята от къде се нагласят.
Не е от там... И това опитвах - не става. Дори изтрих драйвърите на видеокартата и отново ги качих - нищо! Имам телевизор Sony, който е с вход S-Video. При него няма никакъв проблем - цветна, приказна картина прави! Имам и едно малко телевизорче Шарп - 14 инчово е и има СКАРТ букса. При него картината е също черно/бяла... Оставам с убеждението, че нещо сигнала който пуска компа е по-особен... Хайде, да приемем, че телевизорите имат проблем, но като сложа буксата на Булсатком - картината и на двата телевизора - Филипс и Шарп, е нормална. Може би трябва да се свали някакво допълнение към драйвърите на видеокартата, знам ли??? Не съм много наясно с тая техника... Вървя напред, ама е добре някой да ме "подбутне"... :-D
ArturDent - Почти Безобиден
liusien написа:
Понеже не можах да намеря кабел с евро букса и S-Video, използвам ето този преход на снимката... Моля, дайте идеи как да преборя проблема... :?
Трябва да отвориш прехода и да направиш мостче между две крачета. Май беше между 2 и седмо краче, но не съм сигурен. Потърси в нета, кои са крачетата. Имаше статия със снимки. На английски и френски.
100% това е проблема. Имал съм го същия, и съм го оправил с това мостче.
Пак беше Компютър -> S-Video -> SCART -> TV
vvventsi - специалист
да при S-ViDEO яркосния сигнал и цветовите сигнали вървят по два отделни кабела,мисля че затова е чернобяла,трябва да направи мост между яркосния сигнал и цветовите сигнали
liusien - специалист
Здравейте, момчета!!!... Може би и момичета! :-D

Изключително доволен съм от постигнатия резултат! Успях да направя цветна картина на екрана на телевизора!!! :-D :-D :-D След като всичко е наред, корекцията която се прави е много елементарна, НО... човек трябва да знае!!! За да завърша темата както трябва, ще постна схемичка на "изделието" и да споделя как се прави, защото е важно къде и какво се запоява... :wink:

Изображение

Най-добре е да си купите по отделно букса за S-Video и втора букса - RCA /чинч/. Коаксиален кабел - според нуждите... При мен беше напълно достатъчна дължина от 1,5 метра.

ПОГЛЕДА Е ОТКЪМ СПОЙКИТЕ НА ПИНОВЕТЕ !!!
Между 1-ви и 2-ри ПИН се запоява кондензатор /при мен след няколко опита, картината на екрана стана идеална с кондензатор със стойност 1 000 pF или 1 nF/.
3-ти и 4-ти ПИН се запояват на "късо" с мостче.
При така направените спойки, екранировката на коаксиалния кабел се запоява на 3-ти и 4-ти ПИН! Активното кабелче на коаксиалния проводник се запоява на 2-ри /ВТОРИ/ ПИН!!!

Когато запоявате - не бързайте, защото аз за една бройка да се откажа, поради същата причина!... :? Много е елементарно, но - факт, като не знам - питам!

Искам да благодаря на всички ви за съветите, а специална благодарност имам към Fender_str

Е, ТЕ ТОВА Е...... ЗАКРИВАМ ТЕМАТА! :partyman:

Тема "Отново - черно/бяла картина на ТВ от компютърни записи..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: