Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kuger - майстор
Вчера след поредното забиване на ПСто реших да рестартирам. И до там, екрана замръзна без иконите. Изключих компа с дълго натискане на бутона.
При опит да го включа тръгва, развърта вентилаторите, и така около 3-5 секунди, без да светне монитора. После гасне, стои така пак около 5 секунди и се включва сам. Но пак без монитор. При натискане на кой да е клавиш, дъното издава един къс и два дълги сигнала. С видеокарта ATI е, пробвах без нея, ефекта е същия.
Какво може да е ?
COMPAQ EVO 330
kalpev - специалист
Прилича ми на проблем с RAM-а. Колко на брой са ти и с какъв обем? Приемам, че са поне две. По-вероятно да е проблемна една, по-малко вероятно всичките.
Извади плочките, зачисти им контактните пластини, после ги слагай една по една със стартиране на компютъра.
hidrazin - майстор
1 short, 2 long - Bad RAM - Reseat RAM then retest; replace RAM if failure continues
Ако си с две плочки или повече остави само една. После пробвай да го пускаш като подменяш плочките преди всяко пускане.
Така ще откриеш проблемната. Може и да се разминеш сами с изваждане, почистване на пиновете и пак монтиране.
:partyman:
kuger - майстор
Благодаря момчета! С ваша помощ старата бангия пак е на околовръстното :-D Още първата плочка, която свалих се оказа сдала багажа. Намерих една 256 мв. стара и сложих нея. Сега сме на 3 цилиндъра
512 + 256 :)
kalpev - специалист
Браво :partyman:
По-натам ще е хубаво да си оправиш цилиндрите :)
toolegittoquit - майстор
Кугер, извинявай, но с тая памет в 21 век си малко за никъде. В момента само да отвориш един браузер да влезеш в Интернет е и свършила. Според мен, ако искаш бързодействие, че е добре да се преориентираш към нещо по-ново. В момента за 150лв си взимаш марково Compaq или Lenovo ThinkCentre с двуядрен процесор, няколко пъти по-голям харддиск и поне 2GB RAM памет.
kuger - майстор
kalpev написа:
Браво :partyman:
По-натам ще е хубаво да си оправиш цилиндрите :)
Най-добре ще да се смени целия, модел 2002 год. е, ама като за село и тоя бива.

пп: Докато съчинявах сте писали нов отговор. Вярно toolegittoquit, та като ми го гепят да ме е яд още повече.
hidrazin - майстор
Колко свободни слота имаш за памет? Може да изровя някоя плочка. Като подарък разбира се.
:partyman:
kuger - майстор
Два са.
Прикачен файл:
20151003_210427 (1077 x 807).jpg
Горната е предателката 512 мв
Долната е една от старите 256 мв
Сега и в двата слота са по една от тия.
kuger - майстор
Продължение.
Бачка стария сандък, ама ... много взе да мисли :?
Няма и чалъм за нов, че трябва да обувам със зимни боти колата :sad:

Тема "Сигналите от дъното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: