• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
valentino76bs - майстор
Здравейте, спрял съм се на този лаптоп искам да ми кажете дали си заслужава ,....някакви мнения. http://go.aukro.bg/hp-mini-210-2000-ato ... 47159.html
Johny - майстор
Що да не си заслужава. Зависи за какво ти е нужен. На моят хубавец НР Pavilion DV7 вече не му харесва, защото не вървяли добре новите игри..... Някои от тях са големи по 20Gb :? .
valentino76bs - майстор
Johny написа:
Що да не си заслужава. Зависи за какво ти е нужен. На моят хубавец НР Pavilion DV7 вече не му харесва, защото не вървяли добре новите игри..... Някои от тях са големи по 20Gb :? .
Цената е ниска гледам ,че е двуядрен няма такава цена за такъв модел ,да не би да е втора употреба.За елементарни неща ми трябва игри не играя.
ArturDent - Почти Безобиден
valentino76bs написа:
За елементарни неща ми трябва игри не играя.
Ами то и няма да можеш да играеш.
Имай предвид че тези компютри правят САМО това за което са направени - малко интернет, малко документи и нищо друго. Даже сайтове с повечко Flash ги затрудняват.
SHADOWAWS - специалист
Ми щом ти трябва за елементарни неща, примерно филми, интернет и музика, за 278лв. (в момента) се продава НОВ при това следния неттоп: http://www.pic.bg/laptopi/asus/laptop-a ... c-901-2552. по-миналата седмица тоя лаптоп беше с 40лв. по-скъп (кефя се че е паднала цената му с толкова много просто). Сега събирам пари да си го купя за коледа ако имам късмета!
swissmad - специалист
Към елементарните неща не трябва да спада и боравенето с си-ди.Имай го в предвид.Само флашки,мрежа и нет.Също така без си-ди е малко сложна операцията по инсталирането на УИНДОУС -така ,че умната.
montoya - майстор
SHADOWAWS написа:
Ми щом ти трябва за елементарни неща, примерно филми, интернет и музика, за 278лв. (в момента) се продава НОВ при това следния неттоп: http://www.pic.bg/laptopi/asus/laptop-a ... c-901-2552. по-миналата седмица тоя лаптоп беше с 40лв. по-скъп (кефя се че е паднала цената му с толкова много просто). Сега събирам пари да си го купя за коледа ако имам късмета!
2 броя ССД дискове, единия 4, другия 16 гигабайта и инсталиран някакъв линукс на него, обаче не известен точно какъв, защото не успях да инсталирам на него нито Опера нито скайп. Не разпознава инсталационните файлове или аз не успях да се справя. Дисковете му нацепени на дялове, един основен, един скрит за рековъри и 3-4 по 7-8 мб знам ли ги и аз за какво са. С него дават и ДВД за възстановяване от скрития дял, но няма СД машинката :? От петия път успях да си направя стартираща флашка с уиндоус ХР, пробвах различни програми и методи. На процесора ще му е тежко с уиндоус 7, а и няма място по дисковете за него. В общи линии трагедия пълна, но ако решите да му слагате уиндоус ХР се пригответе за яки нерви или намерете външно Юсб СД. Ако успеете да свикнете на инсталирания линукс е най-добре, защото в интерес на истината се зареждаше доста бързо и реагираше добре.

П.С И още нещо, трябва да се инсталира някакъв допълнителен софтуер /не се сещам в момента точното му име/ за да си разрешите уеб камерата иначе камерата не се пуска.
SHADOWAWS - специалист
Ъъъ, колега montoya, ако толкова ти е трудно да му инсталнеш Линукс пробвай с УСУ 7 лаптоп например. То тия неттопи не са правени за понапудрените бози на мишисофт (говоря за виста и 7) Името им едадено с цел - НЕТтоп.
Преди време когато Асус еее пс 4Г Сърф бяха на мода си взех един за купона. И беше купон наистина, но го продадох - са ме е яд.
Относно правенето на флашка с боза....ми наистина е нервиращо. Решението е външно СД. Макар че ХР пак е малко тежка ОС за такива машинки независимо от процесора им. Линукс Ос-ми са истината за слаби машинки ;)
Скайп под Линукс има и се инсталира лесно. Опера също (макар че аз съм фен на лисичко).

"С него дават и ДВД за възстановяване от скрития дял, но няма СД машинката" ми за толкова кеш толкова получаваме :-D Нали и в сервизите трябва да ядът хората :-D
montoya - майстор
Неее, има си някакъв инсталиран линукс на него, аз съм инсталирал за мен си и съм работил именно с УСУ, но хората които си го купили това нЯщо хал хабер си нямат от линукс и от чужди езици. Просто ми го дадоха и казаха, че искат уиндоус някакъв на Български че да го разбират. :-D
Transporterr - специалист
SHADOWAWS написа:
Относно правенето на флашка с боза....ми наистина е нервиращо. Решението е външно СД. Макар че ХР пак е малко тежка ОС за такива машинки независимо от процесора им.
това изобщо няма нищо общо с реалноста. На Еее-тата прекрасно си върви Хр а инсталирането от флашка си е песен направо стига да не те мързи да дишаш

чети тук - http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... F2-2/page2

и тук - http://www.mobiew.com/%D0%B8%D0%BD%D1%8 ... eee-pc-32/

има и малка промяна на boot.ini файла на виндовс. иначе не може да бутне, но това е за да ти сладко :)
  • 1
  • 2

Тема "Покупка на мини лап топ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: