• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
lacezarasia - специалист
здравейте, проблема ми е следния: харда на компютъра е разделен на два партишъна С и D, уиндоуса е инсталиран на С. когато дам на даден файл да се сейвне на D ми казва, че папката е рийд онли и не мога да го сейвна, на С такъв проблем няма. някой има ли идей какъв е проблема?
iva6ki - специалист
Най вероятно не ти е форматиран дяла.Дай му десен бутон на диск Д формат и тогава действай.
lacezarasia - специалист
забравих да кажа, че диска се използва от около 3 г., т.т. на него има инсталирани програми и записани файлове, но сега започнаха проблемите преди всичко си беше о.к.
iva6ki - специалист
Щом има нещо записано сигурно е вече прецакан при преинсталацията ако не най-просто става да го закачиш на друг комп и
да видиш дали проблема го има ,ако не сваляш си инфото , форматираш дяла и го записваш наново.
Johny - майстор
И какво като е само за четене. Цъкни в/у радиобутона, после потвърди операцията и отметката ще изчезне. Само че малко несвързано обясняваш. Започваш с дял, а завършваш с папка. "Само за четене" е атрибут на файл или папка, но какво общо има дялът?
Ако проблемът е дяла, то опитай със средствата на Уиндоус-а ->десен бутон в/у дяла->Properties->Tools->Error checkig и.... чакаш да си свърши работата. Обикновено изисква рестарт на машината.
lacezarasia - специалист
Johny написа:
И какво като е само за четене. Цъкни в/у радиобутона, после потвърди операцията и отметката ще изчезне. Само че малко несвързано обясняваш. Започваш с дял, а завършваш с папка. "Само за четене" е атрибут на файл или папка, но какво общо има дялът?
Ако проблемът е дяла, то опитай със средствата на Уиндоус-а ->десен бутон в/у дяла->Properties->Tools->Error checkig и.... чакаш да си свърши работата. Обикновено изисква рестарт на машината.
сигурно не е обяснено добре, но отметка няма т.т не е рийд онли. ще го форматирам явно се е скапало нещо.
Johny - майстор
Tова е най-лесното. Опитай все пак с Error checkig. Аз имам девиз: ако не помогне, няма да попречи :-D .
bulhomes2 - майстор
iva6ki написа:
Най вероятно не ти е форматиран дяла.Дай му десен бутон на диск Д формат и тогава действай.
Много страшен съвет за начинаещ. Да му беше казал да си спаси каквото може на друг носител пък тогава да го затрива.
iva6ki - специалист
bulhomes2 написа:
iva6ki написа:
Много страшен съвет за начинаещ. Да му беше казал да си спаси каквото може на друг носител пък тогава да го затрива.
Явно не четеш ,че първоначално не споменава да е имал информация на дяла изобщо, затова и такъв съвет.
bulhomes2 - майстор
Това, че не споменава, че не е имал не означава, че няма.
  • 1
  • 2

Тема "проблем със записване на партишън" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: