Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
whitewinter - помощник
Здравейте на всички съфоромници!

Днеска ме извикаха да инсталирам на един компютър Windows 7. Цялата инсталация мина добре. След като се рестартира компютъра ми изкара следното съобщение. Windows setup could not configure windows to run on this computer's hardware? Обадих се на един приятел да го питам дали може да ми помогне по въпроса и той каза, че имало проблем с рамта трябвало там 1GB не можах да разбера какво имаше в предвид след което явно не му се обесняваше или се правеше на много знаещ ми затвори телефона но както и да е. Някой имали на представа дали това наистина може да е от рамта. Компютъра е с 4 ГБ ддр 3 рам.

Благодаря предварително :)
kiss9402 - специалист
Ами единственото за което се сещам е да дадеш рестарт на биоса и да направиш нова инсталация. А може и да има други по-слаби компоненти от които да не може да тръгне седмицата.

весели празници :)
whitewinter - помощник
Компютъра е чисто нов, а най важното не е моят и малко се притеснявам да правя рестарт на биоса.

Весели празници и на теб :)
kiss9402 - специалист
Ами за друго в момента не мога да се сетя. Пробвай да го инсталираш отново :? Ако компйтъра е при теб пробвай дали ще му тръгне XP.

Поздрави :cool:
Transporterr - специалист
при нова инсталация съм чувал че е полезно настройките на биоса са са на fail safe default
или просто дефолт
така той (биоса) подкарва рам-а и другите компоненти пo начина по който ги "вижда" а не това което на теб ти се иска да са :cool:
ако не стане скачаш с два крака на F8 и save mode за да го подкараш. :)

може да опиташ да ъпдейтнеш биоса. в днешно време това е детска игра и заедно с дъното идва и програмка която прави всичко сама. единственото което е важно е да не спре тока през тия няколко миннути. ако нямаш смелост иди в някой ПС сервиз и ще ти го ъпдейтнат, защото ако стане грешка нещата стават много по сложни. а ако имаш дуал биос тогава няма страшно

да може да е от паметта имах едно дъно на гигабайт което упоритто нехаресваше една скъпа клокърска памет А-дата. а си тръгваше с кингстън така че..
успех :oops:
Fender_str - специалист
Пробвай с биоса наистина, 64 или 32 битов инсталираш (може и хардуера да не може да подкара 64 битов. Иначе съм инсталирал 7-ца и на 512 без проблем ;)
vk - специалист
Наистина Windows 7 нали още преди много време се казваше, че е олекотен и може да работи на доста слаби машини, а ти говориш за нов, съвременен компютър.
Попитай също и в този форум http://hardwarebg.com/forum/forum.php
firediesel - специалист
Кажи какъв е процесора и коя версия на 7 слагаш (32/64)?
Ники274 - специалист
Може и харда да не е конфигуриран както трябва.
Но първо да сподели ,какъв уиндоус и каква е машината.
Pol™ - напреднал
Ако Вивдовса е 32 бита рама му е ногу, но не би трябвало да не работи.

Тема "Windows 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: