• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички
Искам да попитам може ли скайпа да окаже такова голямо влияние на компа ,че той да започне да работи едва едва.
Когато не е включен няма проблем,когато го включа става чудо,направо ми идва да го хвърля.
Првдставям ви снимките от диспечера на задачи за да ме посъветвате дали може да изключа нещо за да тръгне малко по бързо
Нормално ли е още като включа компа,рам паметта да ми е заета на 50%-221 МБ

Прикачен файл

PIC_0053.JPG

Прикачен файл

PIC_0050.JPG
tripioo - специалист
не ти е за тук въпроса , но изчисти си бисквитките , временните фаилове , коя версия на скупе имаш ? виж как ти е рампаметта ? изчиати вентилаторите ....
ако скоро си инсталирал програми махни ги , понякога софтуера също бави компа ....
sashonikolov - специалист
От скрин шотовете забелязах тамън 8 процеса на Chrome(chrome.exe) и общо заета памет от тях около 328 мегабайта.
Така по снимката мога да предположа,че си с 512 мб рам и вградена видео карта,която е заела 32 мегабайта от рам паметта.
Дефакто използваш 80-90% от общия ресурс само с отворените няколко страници от браузера.
Накратко.....много малко рам памет.
На старата ми машина,която вече се използва от родителското тяло има 1.2 ГБ рам памет но пак с едноядрен процесор и ми се влачи ХРто.Нещо софтуерите ли започнаха да лапат много ресурси или с всичките Ъпдейти уиндоуса си иска повечко рам....
В твоя случай при така отворените процеси и тази заетост на рам паметта,едно пускане на скайп и машината ще се влачи много понеже не и достига оперативната памет и почва да трупа кеш на хард диска а той е с доста по-бавен трансфер на данни от рам паметта.
kireto1 - специалист
sashonikolov написа:
От скрин шотовете забелязах тамън 8 процеса на Chrome(chrome.exe) и общо заета памет от тях около 328 мегабайта.
Така по снимката мога да предположа,че си с 512 мб рам и вградена видео карта,която е заела 32 мегабайта от рам паметта.
Дефакто използваш 80-90% от общия ресурс само с отворените няколко страници от браузера.
Накратко.....много малко рам памет.
На старата ми машина,която вече се използва от родителското тяло има 1.2 ГБ рам памет но пак с едноядрен процесор и ми се влачи ХРто.Нещо софтуерите ли започнаха да лапат много ресурси или с всичките Ъпдейти уиндоуса си иска повечко рам....
В твоя случай при така отворените процеси и тази заетост на рам паметта,едно пускане на скайп и машината ще се влачи много понеже не и достига оперативната памет и почва да трупа кеш на хард диска а той е с доста по-бавен трансфер на данни от рам паметта.
Да разбирам ли че ако имам 1 или 2 GB ram проблема ще ми се реши???
batkotony - специалист
Имаш ли свободно място на системния дял?Пусни му едно почистване...
Иначе за рамта съм съгласен,но донякъде.Все пак този комп е работил добре пак с толкова памет преди,нали?Най-вероятно е някое новоинсталирано приложение,което товари системата...
kireto1 написа:
Да разбирам ли че ако имам 1 или 2 GB ram проблема ще ми се реши???
Абсолютно.....колкото повече рам памет толкова по-добре за машината.Но не очаквай да стане самолет.
Колкото до това,че машината е работила добре преди....да възможно е да е така и да има допълнителен софтуерен проблем.Но ми прави впечатление,че напоследък повечето софтуери заемат повече ресурси.Както казах и аз имам една машина с едноядрен процесор и първоначално беше с 512 рам памет.Сега е с 1.2 гб и немога да кажа,че работи бързо по простата причина,че го сравнявам с моята машина.
Та ако човека освен този комп има контакт и с по-бърза машина,този няма как да му се стори,че работи бързо.....а той можеда си работи нормално за възможностите си.
fox_vt - майстор
Я да попитам и аз нещо на първата снимка на диспечера най отдолу -процес на престой на системата при мен ми показва 99% натоварен процесор а на следващата графика е само 3-4%.Това защо е така по рано сякаш не беше така.
Процеса за престой на системата всъшност показва свободния ресурс на процесора.Демек при 99% процесора не е натоварен
paralesa - специалист
имаш проблем с малко рам или много процеси "ядащи" рам-та. особено пък ако в браузера си си заредил фейсбук,направо ти се чудя как ти върви компа. Само с отваряне на фейсбук на подобен комп вкъщи започва да се забавя ,а включи ли жена ми някоя игра от фейсбук и всичко свършва :finga:
kireto1 - специалист
Пуснах CCleaner бая поизчисти.Ще потърся рам 1 ГБ .
Това ми излиза на системна памет като заредя Everesta - 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
(предполагам че такъв рам трябва да търся)

Имам и друг комп двуядрен с 2.2 GHz с 4 рам ,ама ми се струва че не ги сравнявам двата.
Нормално ли е процесора да се твари на 100% без да правя нищо на него
http://www.clip4e.com/play_dispetcher_na_zadatchi.htm

Skype ми беше V5.5 .изтрих го и си качих V3.8 ама няма разлика.
  • 1
  • 2

Тема "Компа работи много бавно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: