Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
bulhomes2 - майстор
Имам една камера с реално IP, която съм насочил към задната врата на двора. Самата камера си има детектор за движение и при регистриране на такова ми праща 6 снимки през зададен интервал на POP3 поща. Да не задълбаваме в качествата на детектора, защото е калпав и снима когато си реши, но има възможност и за външен детектор.
Имам много добра програма за видеозапис при индикация на движение - trackitnow, но тя работи само със директно закачена камера.

Та въпроса ми е - има ли някакъв начин или програма да записвам видео при засичане на движение на тази камера? Най-добре е записа да е online някъде. Имам платен хостинг в ICN. Ако пък няма начин - ще оставям някой комютър постоянно включен да записва. Но да записва само при движение, че никой няма да има нерви иначе да гледа записите.
Оставям малко снимки показващи камерата и евентуалните и опции.
Прикачен файл:
Kamerata.jpg
Прикачен файл:
KamerataPusnata.jpg
Прикачен файл:
KamerataNastrojki.jpg
ArturDent - Почти Безобиден
Хе, хе - попадна на правилния човек.
Я ми прати на лични информацията. И каква е камерата.
Писал съм поне няколко подобни софтуера...
horgasz - специалист
Пробвай с това: http://www.milestonesys.com/productsand ... protectgo/. Безплатно е, ама пази записа само 5 дни.
bulhomes2 - майстор
Благодаря и на двамата. Намерих вече и няколко страхотни други програмки...
montoya - майстор
Ако не си ги плащал е хубаво да ги споделиш с нас тези програмки, може и да ги ползваме някой път :-D
bulhomes2 - майстор
Едната е тая - Eyeline. Пише, че е платена, 70$, но някъде я виждах на 35$ за 1 камера. Не разбрах обче защо си я инсталирам, всичко си работи ОК и никъде не ме пита ще я плащам ли и кога? Готина е, че като засече движение записва и 10 секунди ПРЕДИ и след него.
Другата е тази - http://secure-cam.en.softonic.com/. Безплатна е. Не може дакачва на FTP.

Недостатъка и на двете е, че трябва да държа включен някой компютър. Обадих се на хостинга - казаха, че не може да се пусне да работи на техния сървър. Всъщност можело, ама да си купя друг пакет по 50-60 лв на месец. Някой някога ми споменава, че рутера ми (Linksys) можел да се направи така, че да хоства нещо малко самия той. Някой дали знае как става хватката и дали ще мога да кача и пусна някоя от тези програми на него?
На рутера няма да можеш да качиш нищо.
Ама софтуера който ползваш за камерата май може - гледах нещо из нета на картинки
Камерата, като твоята, и софтуера.
Правеше ASF, но се оплакваха че големи ставали...
bulhomes2 - майстор
Да не кажа някоя глупост, но с тия програмки май изобщо не ползвам софтуера на камерата. Тия от хостинга ми обсниха, че не можело да стане на сегашния хост, защото програмата е на windows, а сървъра и на Linux.

Адаш, имам и един DVR с 4 камери на друг порт на това IP. По подразбиране адеса с IP-то и порта води до софтуера на камрата или DVR-а. За директния видеопоток, необходим на програмата, това "videostream.cgi" дето ми го каза, оправя нещата. На DVR-а обаче не тръгва с него. Имаш ли идея с какво друго мога да стигна до директния видеопоток?
Пращай пак на лични ;)
...
Може да се казва image.jpg или ...../video или ../ба_ли_му_mamata.html
Ама май ти е Axis камерата... DVR-ра де...

А между другото оня линк (2-та даже) можеш да ги сложиш в страницата си вместо картинка.
Даже и тук можеш вместо аватар да го забичиш. И вместо аватара ще ти излиза видеото...

Друг чалъм...
На можеш да забодеш това видео на Skype вместо камера...
аааа ,,,, това дето ти го пратих го има и за Linux, но много се съмнявам дали изобщо хостинга ти ще позволи да пускаш свои програми на техния сървър.

Трябва ти хостинг с виртуална машина... ама са скъпи. Там можеш да слагаш каквото си искаш. все едно си инсталираш на компютъра.

Тема "Online запис от IP камера - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: