Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
vlax - майстор
Здравейте
имам мастиленоструен принтер Canon MP160 При включване ми изписва грешка Е 8 което означава "Ink Absorber is Full.
Изчетох доста в интернет.
Въпроса ми е САМО към тези колеги които са имали такъв случай какво са направили,а не какво са прочели.
Поздрави.
MamaMy - майстор
По принцип цялото дъно на принтера е покрито със киче. То се напоява със мастило при автоматичното почистване на главите. Това почистване представлява принудително изпомпване на мастило през дюзите със цел да се разтворят спечените дюзи от разтворителя в самото мастило. Всичкото това няма къде да иде и попива в това киче. Руснаците му викат памперс и донякъде са прави :wink: . Принтера по никакъв начин не мери кога се пълни, а просто е програмиран след толкова почиствания да дигне грешка и да спре. Може само да се нулира, но тогава рискуваш да прелее след известно време и да протече по бюрото. Ако не те притеснява много, мога да потърся каква е процедурата.

Canon MP140, MP150, MP160, MP180, MP210, MP220, MP460, MP470, MP510, MP520
MX300, MX310

1. Выключаем принтер (кнопкой, а не из розетки).

2. Нажимаем и удерживаем «Resume».

3. Нажимаем «Power».

4. Удерживая «Power», отпускаем и снова два раза нажимаем «Resume», затем отпускаем одновременно все кнопки.

5. После того, как индикатор поморгает, попадаем в сервисный режим.

6. Четыре раза нажать кнопку «Resume», при каждом нажатии «Resume» индикаторы переключаются: зеленый-оранжевый. Один раз нажать кнопку «Power» для подтверждения выбранного действия (сброса счетчика абсорбера). Кнопкой «Resume» ввести подфункцию:
- 0 нажатий – сброс главного счетчика в 0%, или
- 1 нажатие – сброс дополнительного (platen) счетчика в 0%, или
- 2 нажатия – установка обоих счетчиков на 0% .

7. Нажимаем «Power» (выполняется сервис-функция, выбранная нажатиями «Resume»)

8. Еще раз «Power» - выключается.
vlax - майстор
Здравей колега
Благодаря за отговора
Предполагам че се занимаваш професионално с тези неща.
Това което си написъл го прочетох и пробвах преди да пиша.При мене не се получава или аз греша някъде/мисля че не греша защото го четох в различни сайтове руски английски и др./Ти лично пробвал ли си го? Имали някакъв вариант да се подмени това киче или нещо друго?
Поздрави
MamaMy - майстор
Прикачен файл:
CanonMP160SM.rar
Подмяната на кичето е ясна. Поръчка в официалния сервиз, главоболие като чуеш цената и тръгваш да търсиш киче, дебело 1см и с ножичка в ръка си правиш апликации. :) Изрязвал съм много пъти по старото и не е особено трудно. Много по-трудно стана да намериш киче. Ако обаче не намериш, има вариант да го отсвириш и да караш така докато прелее дъното на кутията. Има шанс и да устиска до следващо нулиране на брояча. Нулирането става по описаната процедура и е правена многократно. Ако искаш, ще се разтърся из сервизния лаптоп и ще ти намеря оригиналния сървиз менюъл на английски. Ако пък те бият парите през ръцете, донеси го в сервиза и ще ти го свърша като услуга пред теб :-D .

PP Tова ти го взех набързо от нета, че искат пари за целия СМ, но ще ти свърши работа.
nikivd - специалист
А някой знае ли как се нулира HP2050? Днес нулирах един Самсуг МЛ-1640. Стана много лесно, като давам на късо 5 и 6 то краче на един чип. Сега показва пълна касета.
MamaMy - майстор
Сменя се чипа с нов. Не винаги става толкова лесно. И с този Самсунг е така. При следващия автоматичен ъпдейт на фърмуера изгаряш като факел :-D
nikivd - специалист
къде се монтира този чип?
MamaMy - майстор
Сигурно на входната врата на собственика :?
vlax - майстор
MamaMy написа:
Прикачен файл:
CanonMP160SM.rar
Ако искаш, ще се разтърся из сервизния лаптоп и ще ти намеря оригиналния сървиз менюъл на английски.

PP Tова ти го взех набързо от нета, че искат пари за целия СМ, но ще ти свърши работа.

Би ли ми пратил оригиналния сървиз менюъл на английски,защото нещо не се получава при мене или аз нещо греша.За сега нямам време да се вглеждам защо не се получава,това мисля да го направя по празниците.
Поздрави.

Тема "Canon MP160 Printer "Ink Absorber is Full" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: