Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
BanoTheWolf - специалист
Здравейте колеги! Дойде и моя ред да пиша в тоя раздел на форума :)
Та имам проблем с горецитирания лаптоп. Отнася се до клавиатурата. Като включа лаптопа и като цъкна върху някоя иконка и не се маркира в синьо, а мести навсякъде из иконките в синьо и се спира на някоя иконка в левия край на лаптопа. Давам му бутона Tab, за да му мине и понякога се оправя, ама понякога не. Проблема се изявява в немаркиране на това върху което искаш да цъкнеш и като има няколко опции в някой диалогов прозорец, постоянно се мести, или като пиша една дума не мога да напиша, курсора се мести назад, направо се побърквам :x Преинсталирал съм Window-са като го взех (втора употреба е, на 7г., на една моя колежка, само тя го е ползвала). Отварян е два пъти лично от мен (последно преди малко), всичко си му е на място (ленти, жици, винтчета и др.). Всички драйвери са инсталирани. Лявата стрелка също не работи :S Ако някой е имал подобен проблем и съответно решение да го сподели :)
ieiei - специалист
Нова клавиатура е около 40лв. и се сменя за 5 минути.
http://bgachipset.com/Toshiba+Pro+M30/t
BanoTheWolf - специалист
Ясно де, ма аз го договорих лаптопа преди няколко месеца за 100 кинта и някак си не ми се иска нова клавиатура. Мисълта ми според Вас колега (колеги), проблема софтуерен ли е или хардуерен, и някой сблъсквал ли се е с подобен проблем без значение от марката и модела лаптоп :) В краен случай и до смяна на клавиатурата ще стигна :) Благодаря за линка :thumbs:
heaton_asd - специалист
Че е хардуерен-почити е сигурно,само не разбрах с touchpad-а или с клавиатурата ли имаш проблем?
Аз имах подобен проблем, но сервиза ми го оправи-дефекнта клавиатура,някой клавиши оставаха натиснати :sad:
Аз бях сервизен и не ми взеха пари,но ако мислиш да го ползваш редовно-по-добре я смени.
Ако решиш пък да го продаваш, ако го пробват лесно се забелязва този проблем и ще ти е доста трудно.
BanoTheWolf - специалист
Ами не мисля да го продавам щот си е добра машинка и ме устройва по принцип, пък и да реша да го продам аз ще кажа какъв е проблема, за да не се излагам, а и не съм такъв тип търговец. Ако трябва ще дам 40лв., не е болка за умиране, при положение, че работя с него, от друга страна пък си натискам "tab"-а и съм ОК и не ми пречи освен нещо като прещрака и почне да си прави то каквото знае :-D А иначе понеже не съм от феновете на touchpad и си работя с клавиатурата и мишка и съм я изкл. от опциите да не я натискам неволно. При отварянето на лаптопа, всичко си връщам по старому, свързващата (контактна) лента и всички други джаджи. Преди също е давало такава грешка, но тогава си е работела и лявата стрелка, а сега не (веднъж нещо се случи да работи, просто едно натискане, не повече). Така че явно ще се търси нова клавиатура :) :) :) Благодаря на отзовалите се и ако има още коментари ще се радвам да ги изчета :2thumbs:
krasigogo - специалист
Имах подобен проблем.
Оказа се че докато съм работел на компа неволно съм изключил от комбинация с функционален клавиш (Fn) + F6 устройството.
Провери коя ти е комбинацията и опитай да го включиш. Изключва се хардуерно по този начин и няма как да го разбереш с настройки на биоса, а с преинстал на OS няма оправяне.
Дано сработи и при теб.
BanoTheWolf - специалист
Ще пробвам и ще кажа за резултата :)
BanoTheWolf - специалист
Тц, не се оправи. Тази комбинация ми е за намаляване на контраста на дисплея, а има и някаква комбинация точно за вкл./изкл. на TouchPad-a, та как и да е, не стана, явно при друг модел лаптоп е така зададено. Но това ми даде повод да намеря ръководство за този модел и го поразгледах, но нищо не намерих. Ще прегледам и BIOSa. Пак ще чета: ръководството, из чужди форуми и официален за Тошиба и крайният вариант е смяна на клавиатурата :) Ще пиша за резултата някой ден :) :) :) Още веднъж благодаря за намесата по темата :partyman:

Тема "Проблем с квалиатурата на лаптоп Toshiba Pro M30" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: