• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
joroR73 - специалист
извинявам се за заглавието, ама проблема ми е такъв:
лаптопа ми остаря, време е да си взема нов.Понеже се занимавам с CAD-CAM програми ми трябва по мощна машинка с повечко памет.
гледах и почти всичко, което продават е 64 битова система.32 битните виждали само до 4 гб памет.
проблема ми е там че имам програми, които нямат работещ вариант за 64 битна система-програмата има, но емулатора
работи само с 32 битна. по много форуми съм чел мненията на хора, които се опитват да пуснат една или друга програма, която няма крак за 64 битна версия и не намират решение. за мен тези програми са основни, няма начин да намеря емулатор и за 64 бита и съм принуден да се съобразявам с тях при избора си на нов лаптоп. виртуална машина само в краен случай ще използвам.какво бихте ме посъветвали?досега съм ползвал уиндос хр, сега май ще трябва да се минава на уиндос 7.....
tarlyo - специалист
32 битовите програми работят под 64 бита ОС. Обратното не може.
joroR73 - специалист
да задам въпроса тогава така: за да си подкарам програмите на 64 битова система какво да направя - да сложа 64 битов уиндос7 и на него 32 битовите програми или направо 32 битов уиндос 7 и на него си качвам програмите.как?
ще стане ли? казват че 32 битовата няма да вижда повече от 4гб рам, тогава да сложа два уиндоса - единия 32 битов за проф. програми, другия 64 битов за всичко останало? :?
ArturDent - Почти Безобиден
Сложи си 64 битов и си пускай 32 битовите програми на него.
Те ще работят в WOW режим и нямат и понятие дали са на 64 битова ОС.
Твоите програми, ако не са предвидени да работят с повече от 4 GB, никога няма да използват.
Но да кажем едната може да използва до 4, другата още 4 и т.н. Сумарно ще могат да ползват повече от 4 GB....

WOW е "Windows over Windows" ...
darken_nz - специалист
Не споря с теб, но въпреки всичко има приложения и то не малко, които ще отказват да работят на 64 бита. За по-новите, или по-комерсиални програми проблем няма, защото те ще имат, или версия специално за 64, или ще имат някакви пачове и подобни.
А за другите приложения вече - я тръгне, я не.
Аз със старата си версия на Splan (splan6.0) имах проблеми даже и на 32 бита 7-ца (на новия ми лаптоп)
и се оправи само със смяна на версията (играх си да търся). Никакви съвместимости и глупости не свършиха работа.Това е само един от примерите ми.
Същата програма на ''Глиста'' работи без проблем - не само на моя компютър, както и на XP.
Ама какво да се прави - като няма драйвери за XP, даже и за Виста, а някои модели и марки нямат даже и за 32 бита 7-ца :-D . Ех тия договорености, тарикатлъци и рушветчета между Майкрософт и производителите на хадруер!
Няма да крия, че това проклятие - Windows 7 ми създаде адски много главоболия и в момента на господата от Майкрософт съм им доста ''благодарен'' за ''услугата''.А като гледам и не съм само аз (съдейки по оплаквания на приятели) мога да кажа с 2-ръце - Хора, не слагайте 64 бита! Да не говорим, че направо не ви трябват тези 8 ''гъби'' рам, или повече.Ако е с някаква специална цел - да. Аз например знам само един плъгин за програма за редактиране на видео, след който програмата иска 8 ''гъбки'' и доста мускули от процесора, да работи, но това не е за всеки. Категорично заявявам като упарен - Не слагайте 64 бита за спорта. Ще си имате сигурни главоболия.То при 32 бита има въртели с някои програми, камоли за 64 :-D . А с мрежата колко ядове имах....... При XP става за минути! (моята не е PP0E - или там както се пише, нито безжична) :x
Последна промяна от darken_nz на пон юли 02, 2012 8:03 pm, променено общо 1 път.
joroR73 - специалист
darken_nz
какво ще ме посъветваш? програмите са ми необходими, но имат версия на емулатор само за 32 бита, на хр работят.
чел съм много мнения на хора, които не намират решения за тези програми за уиндос 7 64 бита.
нови версии не мога да намеря, това е специализиран софтуер, който струва доста пари. не на всяка виртуална машина стават.
какво да правя? лаптоп 32 бита на асус ако има някъде, ама повечето са без ОС и като им видя на сайта все излизат 64 битови..... :?
darken_nz - специалист
Ами аз като потребител те съветвам, ако приложенията ти не са мега тежки да не взимаш толкова надута система и със 64 бита. После няма да тръгват като хората, или въобще няма да вървят програми, игри ........ Не знам за софтуера, който говориш. Ако има нова версия (ама ти казваш, че няма) със сигурност ще е направена и за 7-ца. А виртуалната машина знаеш, че зависи какъв е софта - например този на Майкрософт е боклук. Трябва ти друг софт и се сещаш, че ще ползва само част от ресурсите на процесора и картата.
Не съм ползвал много такива. Не помня кое какво беше. Имах някъде статии и теми по въпроса за виртуалните машини. Сега следва въпроса къде ще замине производителността, която искахме ? Аз си мисля, че една машина на 4 гигабайта с добър процесор ще ти свърши работа.
Новия ми лаптоп е на 4 гигабайта, 2 и нещо процесор на i5, видео 1 гигабайт и ми е предостатъчен за нещата, които правя на него ;) и естествено е модел избран да има подръжка на 32 бита.
joroR73 - специалист
версии нови има софтуера, кракнати ги няма защото защитата им е с хардуерен ключ, в който някъде има данни за клиента. така че никой не смее да пуска такъв софтуер свободно, а и самия крак струва много пари.
та откъде да намеря лаптоп нов 32 битов?
sstefanov - майстор
Като си започнал да крадеш, открадни си и операционната система.
Не е проблем да си инсталираш 32 битов Windows на който и да е от новите лаптопи.

Макар, че съветът ми е: Не използвайте нелегален софтуер!
joroR73 - специалист
sstefanov
абе пич на теб какъв ти е проблема? като си почнал да крадеш? ти какъв се изкара тука?
като не знаеш не се обаждай.дай да пишеме глупости че си нямаме друга работа.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Пускане на 32 битови приложения на 64 битова система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: