Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tretre - специалист
Запалих се по филмите, но компютъра се запъва.
M/B ECS G31T-M7 (775,DDR2,G31,VGA)
CPU INTEL P4 631 /3GHZ/800/2MB
RAM 2GB DDR2 DIMM 667 TRANSCEND

Знам че е старичък, купуван през далечната 2008 за 210 лева. Всичко ново от плесио.
Въпросът ми е дали да го ъпгрейдна с още една рам или само с видеокарта.
Видеокартата каква да бъде. Знам че определени карти работят по-добре на определени дъна.
Така че наистина имам нужда от съвет на някой разбирач.
Другият проблем е че искам да купя ново, а не някоя изпържена част, така че е хубаво да я има картата по магазините.
Благодаря предварително!
Stefan_62 - майстор
Параметрите ти на компа са добри за гледане на филми, а даже и за игри. Моят е куппен 2000г. и е с много по слаби параметри, но филмите си вървят добре ,само имам проблем с по-новите игри. Според мен е добре да си преинсталираш ОС ако не си го правил отдавна, възможно е дати прави проблем и от плеара и кодеците, ако са инсталирани повече от един. Аз навремето имах подобен проблем с едни кодеци. Колкото до рама ти е достатъчен, не си давай парите на вятъра, просто си преинсталирай ОС и ще си ОК. Успех.
tretre - специалист
Първо помислих и аз това и преинсталирах.
Даже си качих старото xp home 32 ,за да не дърпа много ресурси.
Проблема е само при блу-рей филмите.
Дръпнах Тотал медия тиатър 3 и там като зареди файла ми казва "Тоо лол виртуал мемори"
Chefo77 - майстор
Можеш да си коригираш виртуалната памет - фиксирай я на някаква по-висока стойност, не оставяй да я определя сам уиндоус-а.
Адаш, кои игри вървят на картата ти от 2000 година, че моята е Asus nVidia GeForce 7300 GT PCI-E, 256 MB, 128 bit и почти никоя игра от 3 години насам не върви добре даже на минималните настройки. Дай да си говорим истината. След като Colin McRae Dirt се запъва ... Компютъра е ОК, ама кои точно игри ще вървят на вградената карта на колегата?
Chefo77 - майстор
My Computer - десен бутон - Properties / Advanced / Performance - Settings / Advanced / Virtual memory - Change /
Оттам маркираш Custom size, даваш еднакви стойности (при мен са 3072 MB) и даваш SET.
Честно - не вярвам да помогне. Не зная колко са големи файловете на филмите, но можеш да опиташ с виртуална памет по-голяма от този обем.
tretre - специалист
Целият филм е 35 Гб
Chefo77 - майстор
Тук също се оплакват, макар с по-мощна машина

http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 0%BC%D0%B8

Виж с PowerDVD дали няма да стане, може да е от софта.
Последна промяна от Chefo77 на нед яну 15, 2012 2:26 pm, променено общо 1 път.
Stefan_62 - майстор
Адаш, кои игри вървят на картата ти от 2000 година, че моята е Asus nVidia GeForce 7300 GT PCI-E, 256 MB, 128 bit и почти никоя игра от 3 години насам не върви добре даже на минималните настройки. Дай да си говорим истината. След като Colin McRae Dirt се запъва ... Компютъра е ОК, ама кои точно игри ще вървят на вградената карта на колегата?[/quote]

Моята също е вградена и мисля, че беше nVidia GeForce 4200 ли нещо подобно, както казах щайгата е доста стара. Казах, че при мен проблема е с по-новите игри визирайки игрите с по големи изисквания към компа. Моят е с Интел-1.6 / 768 рам./ 512 + 256/ и доста стара карта.
Но по-старите игри си ги бичи, а по новите ги инсталирвам на лаптопа. Въпроса е, че колегата има проблем с филмите, а при положение, че неговият комп е с много по-добри параметри от моя, просто не си струва да затваря излишни пари на вятъра, е ако естествено не иска нещо много по- добро,.но ако е само заради едни филми
darken_nz - специалист
Чефо е прав. Много често проблема е точно в кодеците, разделителите, или някои настройки.
Аз почти винаги пускам HD файловете, които ми правят проблем на Power DVD, той сам си прави настройки според файла и няма проблем.
Не че не може да се оправи, просто си трябват настройки, но не винаги ми се занимава.
Иначе на моя плеър съм променил доста неща - кодек за mpeg 2, разделителя, разделител за FLV и т.н. Всъщност той никога не е с настройки по подразбиране, защото не работи с тях като хората.И няма проблем човек да има алтернативен плеър - даже е препоръчително.
Конфликти се получават от друго - например ако инсталираме два кодек пакета и т.н.
Също както е мит, че не трябва да си имаме кодеци, защото плеъра бил ''всемогъщ''.
Някои игри например просто няма да ви тръгнат без тях!!! Някой приложения за видео обработка също ги използват за някои профили. Както и да е.

Тема "BLU-RAY" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: