• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
mcm - специалист
Здравейте, последните 2-3 дни след като пусна компютъра да се гаси и започнат автоматичните ъпдейти, той зависва на 6 или 7 и така час, докато ми писне и му дръпна кабела от контакта.
Сега ми даде че има 34 ъпдейта, пуснал съм го от 2 часа да се ъпдейтва обаче си стои на 6 и се чудя, в компютъра ли е проблема или ъпдейтите нещо не са в ред.
ОС ми е Windows XP. sp3
koleva83 - специалист
mcm написа:
Здравейте, последните 2-3 дни след като пусна компютъра да се гаси и започнат автоматичните ъпдейти, той зависва на 6 или 7 и така час, докато ми писне и му дръпна кабела от контакта.
Сега ми даде че има 34 ъпдейта, пуснал съм го от 2 часа да се ъпдейтва обаче си стои на 6 и се чудя, в компютъра ли е проблема или ъпдейтите нещо не са в ред.
ОС ми е Windows XP. sp3
Махни автоматичното ъпдейтване от настройките и дай ръчно след като ТЕ ПОПИТА предварително.
tysonlkr - специалист
Има проблем с един от "секюрити ъпдейтите" и не може да се инсталира, и всеки път опитва да се инсталира но неуспешно. Но друг проблем с ъпдейт на ХР не съм имал. И това което ти препоръча колежката е решение. Ако пък не си с лицензиран уиндоус изключването на ъпдейтите е задължително :wink:
mcm - специалист
Благодаря за помоща, направих го и като ли че тръгна, сега стигна до 23 ъпдейт. Знам че е добре компа да се ъпдейтва редовно, но всеки ден нови ъпдейти не е ли прекалено. Няма ли начин да се отсеят само най необходимите за ос. Но не съм много на ти с тия кръпки на ос, т.е. коя да пусна и коя не.
koleva83 - специалист
mcm написа:
Благодаря за помоща, направих го и като ли че тръгна, сега стигна до 23 ъпдейт. Знам че е добре компа да се ъпдейтва редовно, но всеки ден нови ъпдейти не е ли прекалено. Няма ли начин да се отсеят само най необходимите за ос. Но не съм много на ти с тия кръпки на ос, т.е. коя да пусна и коя не.

Има. Това , което ти препоръчах. Всички ъпдейти ти излизат като предложение, а ти махаш отметките от тия дето не те интересуват.
Пример: Ако работиш основно с браузъри Mozilla или Google Chrom е безсмислено да ъпдейтваш Internet Explorer 9
pipilica - майстор
Изобщо не пускам ъпдейти на компа и без тях работи добре и на две години преинсталирам.
darken_nz - специалист
И аз също не съм привърженик на многото ъпдейти.
Трябва ли ми нещо ще си го изтегля.
Много често от някой ъпдейт се прецаква нещо.
Тогава съветите на Майкрософт ги знаете........
Ами тези проблеми можем да ги избегнем.
Аз си имам един девиз. НИКОГА не пипай нещо, което работи.
Винаги съм следвал това правило.
Ако някоя програма си работи добре и както искам не сменям версии и не променям нищо, ако ще и 200 версии да излязат.
Аз ОС не обновявам - това за всичките ми ОС - купени, или свалени.
И не, не разчитам на Майкрософт за сигурността си, или нещо друго.
mcm - специалист
В ползата от спирането на ъпдейтите се убедих снощи. Замина ми офиспакета, интересното е че от ъпдейтите се бяха появили още две програми към офиспакета със защита от деинсталиране, изчистих всичко и сложих 2007, засега работи. Като са загледах в деинсталатора колко програмки са ми нахакали от Майкрософт дето нито ги знам за какво са, нито ми трябват, довечера като се прибера ги почвам една по една. Тогава ще пусна и снимки на тия които ще махам.
torbalan - Дървен философ
странно
при мен и на служебния и на личния компютър всичко се ъпдейтва и няма никакви проблеми :)
koleva83 - специалист
torbalan написа:
странно
при мен и на служебния и на личния компютър всичко се ъпдейтва и няма никакви проблеми :)
Изобщо не е странно. Много зависи колко ти е RAM паметта и колко свободно дисково пространство има в дяла с Уиндоса. И дали самия Уиндос не е като шунката на Асен Блатечки от рекламата с хладилника.. :mrgreen:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с ъпдейтване на уиндоус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: