Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички.
Ползвам интернет от близу и съм с техен wifi рутер и модем в едно Cisco EPC2425.В къщи ползвам два компютъра един лаптоп (с уин 7 ) с wifi и настолен комп ( с XP )с кабел.
Когато ми го инсталираха ,преди около година, мрежата си беше ОК.Преди около два месеца възникна проблем-не можех да вляза и от двата компа САМО в една страница.
Обадих им се - СПЕЦИАЛИСТА/техник с който говорех ми каза че определено не разбирам нищо от интернет ,защото нямало как само една страница да не се отваря.
Дойде "само" за 5 мин. да го оправи - резултата - два часа ,два дена идваха,два рутера смениха и липса на интернет на стационарния комп.Интернета го докарах ,обаче мрежата не можах.
Да не би да има някоя опция в настройките на рутера която да забранява двата да се "виждат"Лаптопа не може да "види" името на стационарния,от него към лаптопа ми иска парола.
Каква стъпка трябва да предприема???.Ако е по лесно да изтрия старата и да създам нова мрежа??? ( с ваша помощ естественно )
Предварително благодаря
MamaMy - майстор
Не е толкова просто. Със съвети по интернет едва ли ще стане. Зависи какви антивирусни имаш, какви защитни стени и как са настройвани до сега мрежите. При Уиндос 7 шера тръгва добре, но докато тръгне е малко приключение. Когато пък е връзка между различни Уиндоси и 7 вече става проблем. Скоро подкарах една такава мрежа с 6 компютъра, един мрежови принтер, един споделен и една специализирана машина. Отделно и скенер споделен по мрежата. Станах разноглед и се борих 4 дни. Опъването на кабелите между компютрите и рутера ми коства не повече от 4 часа защото са в различни помещения. Всичко останало беше борба със шера и един сървър. Първата стъпка е всички компютри да имат настроена една и съща работна група. Случи се един да е в друга група и пак да има видимост, но това беше изключение. После трябва задължително да споделиш по една папка поне на всеки компютър. Всички мрежи ги задавай като домашни мрежи. Изключи паролата за мрежа в Уин 7 и избери 40 или 56 битово криптиране. Спри всички антивирусни! Влез в стената на уиндоса и разреши достъп на споделяне на файлове и принтери до локалната мрежа. Това е на първо четене.
mitko414 - специалист
MamaMy написа:
Всички мрежи ги задавай като домашни мрежи.
Аз бих избрал "Work network", не "Home network".
Това за Windows 7 на лаптопа.
darken_nz - специалист
MamaMy, жив и здрав да си, че написа тези неща!
Хубаво е всеки да ги вижда.
Аз като знам как се шашках защо единия лаптоп не вижда другия, а то Виста-та била на публична мрежа.Иначе на 7-цата се виждаше всичко споделено от тоя на Вистата, но обратното не - имах достъп само до публичната папка на споделеното от този на 7.
Темата ти ме подсети да погледна какво става, че на последък правех други неща.
Оправих проблема.
Шашках се, защото си го бях настроил :-D
Някой определено е пипал нещо, но това вече няма значение. :wink:

Тема "Проблем с мрежата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: