Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
fox_vt - майстор
Здравейте искам да чуя мнение дали има смисъл да правя леко ъпгрейтче на домашния комп.Основно искам да знам относно процесора и рамта.Дъното е ТОВА
Сега е с две плочки по 1гб DDR2-като гледам цените май мога да отделя само за две по 2 гб DDR2 :? Относно процесора има ли смисъл да се сменя-вариант едно Леко засилване и вариант две Малко повечеВъобще има ли смисъл от двуядрен.И ще има ли изобщо някаква промяна във поведението на компа.То е ясно че нова конфигурация е най добре но този вариант засега отпада.

пп забравих сегашния процесор е този ЦЪК
KingLin - майстор
Твърдо НЕ ! :forbidden:
Да ще имаш разлика в някои приложения ( не си споменал за какво се ползва предимно машината), но смяна на професора е излишно. По-скоро добави рам, макар че те съветвам да погледнеш в продавалника и да си намериш нещо по-свястно втора ръка, щом си решил да даваш пари. От известно време насам нещата изобщо не опират до повече гигахерци, а до нови технологии и поддръжката им. Така че пак повтарям - не се набутвай.
Chefo77 - майстор
Поддържам мнението на колегата. Технологиите са толкова различни вече, че всеки ъпгрейд на това, което имаш, ще доведе до закърпване ... ефект ще има, но няма да си струва. Компа ти не е толкова зле, значи основните неща за които го ползваш, са си ОК. За нещо по-сложно като операции само процесор няма да те спаси. Винаги има някакви ограничения - я дъното ще дойде бавно, я харда ще те бави, я видеокартата.
Аз миналата година бях пред подобна дилема, макар и с малко по-слаба машина. Като теглих чертата, излезе, че ще налея половината от парите за нова машина само за да позасиля малко моята. А старите части са на смешни цени. Пък втора ръка си е риск отвсякъде, няма как да знаеш колко време ще работи.
И реших да оставя този да остарее тотално и да сменя целия компот. И взех на жената лаптоп да си джитка на АутоКад-а нейните проекти :)
ArturDent - Почти Безобиден
Има и безплатен начин да ти стане компютъра по-бърз.
Преинсталирай, но не слагай всичките Super-Cool програми които сега ползваш.
Направи си един списък с това което наистина ползваш поне веднъж седмично.
Разкарай/не инсталирай всички "оптимизатори", разни програмки в трея, тулбарове в браузерите, всичко което се стартира в при пускането на ОС и т.н.
При инсталирането на драйвери: Остави в началото Windows да си търси сам драйверите, не пускай setup.exe от производителя. Ако някой драйвер липсва, изтегли само него, разпакетирай и кажи на Windows къде да го търси.

Гарантирано на чиста система ще имаш 30~50% по-бърз компютър.

Ако все пак правиш някакъв хардуерен ъпгрейт: най-много паметта да увеличиш.
fox_vt - майстор
Аха това исках да чуя то реално щом е така значи да се замисля за ново дъно и вече към него процесора и рамта.Реално всичко друго от сегашния ще си остане освен захранването но там ще се види каква мощност ще е нужна.Проблема сега е че даже само със пускането на проста игра като CS процесора работи на макс,понякога даже и операта го вдига до толкова.Но като се замисля май няма смисъл даже и рамта да сменям сега защото ако сменя по нататък дъното ще сложа DDR3 и пак ще трябва да купувам.
inspo - майстор
Аз съм с едно фуджицу-сименс втора ръка взето от констант и съм доволен.
Примерно ако реша да си взема нещо по бързо бих си взел това
Chefo77 - майстор
fox_vt написа:
Аха това исках да чуя то реално щом е така значи да се замисля за ново дъно и вече към него процесора и рамта.Реално всичко друго от сегашния ще си остане освен захранването но там ще се види каква мощност ще е нужна.Проблема сега е че даже само със пускането на проста игра като CS процесора работи на макс,понякога даже и операта го вдига до толкова.Но като се замисля май няма смисъл даже и рамта да сменям сега защото ако сменя по нататък дъното ще сложа DDR3 и пак ще трябва да купувам.
Че CS доколкото зная хич не е натоварваща игра ... може и да съм в грешка.
Пробвай с преинсталация и ограничаване на ненужните програми, както посъветва Артър-а. Аз се родих когато деинсталирах антивирусната ... компа хвръкна. На месеца веднъж я слагам, ъпдейтвам и сканирам тотално. После пак я махам.
darken_nz - специалист
Абе вградения драйвер на 7-цата за звука го знам колко добре беше.......
Доста орязани функции и......... ужасен звук ( с ужасно качество)
Доста по-добре е драйвера от сайта на Тошиба. Звука е много по-качествен.
Не, мерси - ''Микрософт'' да си стоят вкъщи!
Чефо, има и по-леки антивирусни. Кашпера не е една от тях. Ако си я ползвал работата е ясна.
Аваста е на второ място. :mrgreen: :-D
fox_vt - майстор
КАто чуя за преинстал и настръхвам и не толкос от самото преинсталиране а от работата след него.То мързела голяма работа иначе съм със нод32 лицензиран върви към пакетната услуга на виваком.Ограничил съм ненужните програми стартиращи се с компа но така или иначе при режим на готовност проца си стои на 2-5 % само с вкл опера.И с включването на нещо си скача на макс,май ще да е от малкото рам,а между другото споменах ли че съм с XP.
ArturDent - Почти Безобиден
darken_nz написа:
Абе вградения драйвер на 7-цата за звука го знам колко добре беше.......
Доста орязани функции и......... ужасен звук ( с ужасно качество)
Е аз лично го правя малко по по-друг начин, ама е трудно за обяснение тук .
Общо взе респектирам драйверите и карам Windows да си вземе от тях. Като никога не пускам Setup защото маца много и слага разни непотребни програмки, които стоят постоянно пуснати.

Тема "Въпрос за ъпгрейт на конфигурация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: