Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stiv1961 - майстор
Здравейте :? Тази сутрин всичко беше нормално.Преди малко се прибрах и :prayer: нямам интернет.Значи-по кабела има,няма безжична на моя лаптоп.Отпред има един бутон,който трябва да показва връзката,но колкото и да го приплъзвам нищо не показва.На синковеца лаптопа си работи,а моя-не.Значи щайгата е Fudjitsu Siemens V 6535,a wireless картата Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter.Не знам дали обясних правилно,но някой ако ме разбира да помага.Не съм на ти с тези неща :?
ecotronic - специалист
Можеш ли да провериш какъв ip адрес си е получил лаптопът от рутера? И дали изобщо си е получил?
stiv1961 - майстор
Рутера не го виждам.При,,Свързване към мрежа" не ми показва никакви мрежи
ecotronic - специалист
stiv1961 написа:
Рутера не го виждам.При,,Свързване към мрежа" не ми показва никакви мрежи
С каква операционна система е въпросния лаптоп? Wireless картата нормално ли се вижда в device manager (без жълта питанка)?
stiv1961 - майстор
Windws Vista Ultimate 32 bit,картата няма жълти питанки.Току що проверих в дивака мениджър-никъде няма жълти питанки.Е.а ли му майката....вече трета ракия пия и се ядосвам.
ecotronic - специалист
Отиди в control panel > network connections и виж статуса на wireless адаптера дали е enabled. Ако е enabled, с десен бутон му дай disable и като стане disabled пак с десе бутон му дай enable. С други думи рестартирай wreless адаптера.
stiv1961 - майстор
Пробвах-не става.Кръстчето на иконката пак се появява.Интересното е ,че бутона за показване на лан и блутут не действа.Нямам и блутут
ecotronic - специалист
stiv1961 написа:
Пробвах-не става.Кръстчето на иконката пак се появява.Интересното е ,че бутона за показване на лан и блутут не действа.Нямам и блутут
Може този проблем да е в резултат на някой windows-ки последен ъпдейт. Провери в system restore ако има скорошен restore point, отпреди днешната дата му дай да се ресторне на него.
stiv1961 - майстор
:) вистата ми е на български-не знам за какво говориш.Съжалявам :?
ecotronic - специалист
stiv1961 написа:
:) вистата ми е на български-не знам за какво говориш.Съжалявам :?
Трябва да е в програми > аксесоари > системни инструменти (или нещо такова) > възстановяване

Тема "Нямам връзка с интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: