• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
SUZUKI - напреднал
Знае ли някой защо загрява и духа като духалка дори когато не е натоварен?
При включване на Windows task manager температурата му пада до към 55 гр.
/при изключването на Windows task manager темп. се вдига на 70-78 градуса/
Лаптопа е с процесор i5, DDR- 640 GB, RAM- 6GB, nVidia Ge Forse 525M.
Благодаря
kosata - специалист
По принцип загрява заради лошо охлаждане,а не от това ,че си го натоварил !
ivo70 - напреднал
kosata написа:
По принцип загрява заради лошо охлаждане,а не от това ,че си го натоварил !
Абе не е точно така ама......
Към темата, почистван ли е скоро, сменяна ли е термопастата?
montoya - майстор
С И5 процесор е рано да се мисли за загряване от замърсяване, освен ако лаптопа не е на повече от година време, но се съмнявам с тия характеристики.
Вариант е да видиш като е отворен таск мениджъра кой процес товари процесора и тогава да го мислим. Има вариант примерно при нова инсталация на седмица, няколко пъти като угаси дисплея докато минава в слийп режим се товари процесора и загрява от оценката на системата, няколко дни и префеч функцията затормозява, процес на антивирусна програма също може да товари и така.
Виж кой е процеса който товари процесорчето и тогава ще мислиме.
SUZUKI - напреднал
Лаптопа е на година и 4 месеца с 3 години гаранция.Ще го дам в сервиз/за почистване и смяна на термопастата/,
но искам да разбера каква може да е причината за да не ме баламосват.Как да проверя кой процес го товари?
montoya - майстор
Ами като отвориш таск мениджъра, там се вижда кой процес ползва процесора, на същия процес ако му дадеш десен бутон и go to services отива на сървиза отговарящ за процеса. Така може да се разбере къде да се бърника за да не товари.
Аз пак ще кажа че едва ли му е станала пастата за смяна, щом нормално си стои на 50 градуса, ако гаранцията включва почистване не е проблем да се отвори и да се почисти, че иначе обикновено е приключение да се разглоби
tysonlkr - специалист
Според мен на толкова нов компютър няма как пастата да му е заминала.
В сервиза ако им кажеш да я сменят ще ти се изсмеят в очите. Смешно е да се иска смяна на паста на компютър който няма и 2 години употреба :wink:
mitcd - специалист
Не пипай болчетата и никакви пасти.Що за ъкъл да сменя силикона ???
Виж " дупките откъдето излиза топлия въздух ". Лапаш и духаш :) докато чуеш вентилатора да се върти(чува се едно свистене). Част от боклука излиза през вентилатора друга част се набива някъде из вътре - и какво от това?
Ползвай машината на равна повърхност. Имаш допълнителна видео карта и е нормално да грее повече.
Ако продължава да грее- виж с колко се натоварва процесора(има една притурка за натоварването на процесора и паметта в Win7). Ако се твари от нищото на 100% най-вероятно имаш вирус.

Лаптоп с iCore 5 си е добра машина.
ArturDent - Почти Безобиден
mitcd написа:
Ако продължава да грее- виж с колко се натоварва процесора(има една притурка за натоварването на процесора и паметта в Win7).
Трябва да си го запиша това...
Аз пък имам друга още от NT/95 - скоро ще станат 20 години...
MamaMy - майстор
:lol: даже не е притурка. Част от ядрото си е. Важното е да го лапа и да го духа. :-D
  • 1
  • 2

Тема "Лаптоп Deel Inspiron N5110 15,6" грее ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: