Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
progresor - помощник
Питането ми е някой знае ли за какво служи допълнителния пин на захранването на НР и какво следва да се подаде на него за да може да се захрани лаптопчето с обикновен универсален адаптер за лаптопи?
MamaMy - майстор
Има един 1 wire чип в адаптера. С него си приказва лаптопа и си познава адаптера по третия кабел. Ако се извади от адаптера и се запои директно вътре в лаптопа, може да го захранваш с всеки достатъчно мощен адаптер за същото напрежение.

ПП оригиналните адаптери доста поевтиняха
progresor - помощник
С две думи НЕ СТАВА :) прецакан съм още с купуването на този модел :) :) .... Определено няма да го отворя,мисълта ми беше има ли как да се измами лаптопа че чип има .... Ако може подробности какъв е чипа /даташит/ и за какво ТОЧНО си приказват с лаптопа . А оригиналните са си с тази цена вече 2 години ... Идеята е когато ходя за риба да мога да го бучна на една АБ която се зарежда от соларен панл и да ....абе чесно казано това е идеята надали ще се ползва но си е КРАСТА :)
MamaMy - майстор
Този чип е вид памет и то няколко страници, но има парола и няма как да се изчете съдържанието. Нямам под ръка разглобен адаптер да ти кажа кой точно е, но това така или иначе не е важно. Няма да те огрее. :cry:
progresor - помощник
БЛАГОДАРЯ !:) като не става не става ..... беше въпрос на експериментиране .... иначе всичко си е наред :)

Тема "'Умно' захранване за лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: