Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Имам проблем с windows xp,след като го пусна,windows започва да зарежда и след това се рестартира на ново.
Моля,ако някой може да ми помогне.
Последна промяна от kolibrata на вт яну 29, 2013 7:33 pm, променено общо 1 път.
ArturDent - Почти Безобиден
Някой със сигурност може.
tysonlkr - специалист
Преинсталирай го. Ако не можеш сам потърси помощ от приятел. :wink:
kalpev - специалист
Този рестарт, още при зареждането на Windows, по-скоро е характерен за проблем с паметта или дънната платка. След това ми идва на ум да е вирус или бъгава ОС. При всички положения една преинсталация никога не е излишна.
Има програмки за информация на системата, състоянието на паметта и проверка на хардуера.
jorkataG - специалист
Според теорията на вероятностите причините да се саморестартира Уина са няколко. Липса /изтрити/ стартиращите файлове на Уиндоус, проблем с дъното,проблем с RAM. Възможностите са няколко: 1, Погледни дъното и по точно кондензаторите около процесора ако не са издути отгоре значи не е от това. 2,Почисти праха от дъното с прахосмукачка а също така свали РАМ-паметта от шините и почисти. 3, Опитай се да подкараш Уина в Сейфмод режим /в зависимост от дъното това става или с Ф5 или с Ф8/ и като го подкараш в този режим отиди на Възстановяване на системата и я възстанови към която точка си избереш. 4 Ако всичките тези неща не помогнат тогава направи преинсталация. Ако нещо не е ясно питай ще помагаме от разстояние. Поздрави
galin56 - специалист
Здравей,
щом стига до там и се рестартира значи има проблем с ситемните файлове на операционната система за буутване. Проблема има 2 решения(поне аз знам за тях и съм ги пробвал и работят). Едното е сваляш харда и го закачваш като втори хард диск на друг компютър с ХР. Като зареди windows-a на другия компютър ще ти намери харда като Е:, H: или нещо такова. Намираш дяла който ти отговаря на C: - маркираш, десен бутон на мишката, properties, tools, check for system errors. А по някога автоматично още при стартирането, читавия windows, засича повреден системен дял на другия хард и започва сам да му възстановява файловете - син екран на който текат едни проценти. Втория начин да го оправиш е с инсталационен диск на Windows XP. Там има една опция Repair. Но не с Repair с конззолата, а автоматичния Repair. Той почва да си прехвърля сам системните файлове от диска на харда и след около 10 минути е готов, рестартираш и всичко си тръгва нормално без загуба на данни. Пробвал съм ги и двата начина и стават. Има и трети начин, със image на харда, но предполагам щом питаш тука, едва ли имаш снимка на дяла.
Иначе с преинсталация става, но това не е решение на проблема а избягване от него, защото трябва всичко да правиш на ново.
Johny - майстор
С Repair в команден ред пишеш fix boot или fix mbr, след което exit при което компютъра се рестартира и би трябвало да си готов.
Johny написа:
С Repair в команден ред пишеш fix boot или fix mbr, след което exit при което компютъра се рестартира и би трябвало да си готов.
Когато включа компютъра си,не ми излиза команда Repair,ако може да ми кажеш как да я намеря :))
Johny - майстор
Трябва да стартираш инсталацията на Уиндоуса и в началото на един ред долу ти предлага дали да възстановиш системата и тогава бързо натискаш съответния бутон. След малко машината влиза в ДОС режим и тогава пишеш първата команда.
MrMurdjo - майстор
Аз поне доколкото разбрах, бутването си го има и му тръгва зареждането на Уин с бягащия пунктир, но се рестартира. Т.е фиксовете не са нужни, ако е така.
Освен хардуерен проблем или в системните файлове, ако сменял или добавял хардуер също може да му го прави.

Тема "имам проблем с windows xp" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: