• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kuuuuuul - майстор
Не иска да разпознае повече от 9 сензора :sad: :partyman: :partyman:
olympic - помощник
Какви са, каква ти е схемата, че да говорим за програмата?
kuuuuuul - майстор
Това е ардуиното
http://www.robotev.com/product_info.php ... oa2csocjv6
А това сензорите
http://www.ebay.de/itm/5PCS-Waterproof- ... RTM1287440
Иска ми се да включа и това електромерче има импулсен изход 5в
http://www.ebay.de/itm/200875615895?ssP ... 1423.l2649
:partyman: :prost:
olympic - помощник
Точно определени или е различно?
Някои са с по-висока консумация и умират. :drinkers:

Малко като оф: кабелите май не могат да се удължават солидно. Какви температури замерваш на едно място, че ти трябват повече от 9?
kuuuuuul - майстор
Предишното ардуино можеше до 12бр но изгоря,беше програмирано от колега от форума, но той изчезна някъде :sad: Като купих новото момчето което ги продава го програмира но показваше до 6бр, след това успя да ги докара до девет на десетия блокираше.За момента това ме устройваше и поради това не съм го мъчил повече.Ако може повече няма да ми се налага като сега да прехвърлям от ТП на другите датчици които са на соларната с-ма.Бих се примирил и с сегашното положение стига да се върже и електромера.
fox_vt - майстор
Въпреки че всички 14 цифрови входно-изходни пинове са изведени към женска рейка, пинове 10, 11, 12 и 13 са запазени за комуникация с W5100 чипа и не могат да се използват за друго предназначение. Така платката остава с девет цифрови входно-изходни пинове, четири от които могат да се използват като ШИМ/PWM изходи.
Цитат от описанието на ардуиното ти не съм много наясно но мисля че 9 му е максимума :wink:
olympic - помощник
Аз явно съм гледал други неща. Видях статии, в които се закачат към една шина и се четат серийно данните, като адресите са 64 битови и са запечатани в РОМ-а. И така си мислих, че нещо бъгва работата при по-дълга наденица.
kuuuuuul - майстор
olympic написа:
Аз явно съм гледал други неща. Видях статии, в които се закачат към една шина и се четат серийно данните, като адресите са 64 битови и са запечатани в РОМ-а. И така си мислих, че нещо бъгва работата при по-дълга наденица.
Правилно си гледал,всички датчици са вързани на една линия.Проблема сигурно е софтуерен :sad:
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
olympic написа:
Правилно си гледал,всички датчици са вързани на една линия.Проблема сигурно е софтуерен :sad:
Не е софтуерен. Проблема е със захранването.
Пробвай с отделна линия за захранване на датчиците (5 V).

Друг вариант е новите датчици да ги слагаш на друг свободен вход (примерно 5 или 6).
olympic - помощник
Така си и мислех, че захранването на Ардюиното умира.
Пробвай да вземеш 5 волта от USB. Милиамперите би трябвало да стигнат.
  • 1
  • 2

Тема "Трябва ми помощ за Ардуиното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: