Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Здравейте

Имам в наличност едно устройство на Western Digital ( TV Live Hub ). Ето едно клипче за да разясня за какво по-точно става на въпрос http://www.youtube.com/watch?v=nASliwRjPl4 .

Проблемът ми се състои в това, че не мога да го свържа и да го настроя по мое усмотрение.
Веднъж се пробвах да го свържа в брат ми, който е на доставчик mtel ( с оптика и някакво устройство което го мислих за рутер но май ще се окаже switch ). Тогава се обадих на служител на mtel и го попитах какви IP-та да му задам понеже автоматично не щеше да ги приема. Човека ми издиктува едни цифри, но тогава възникна следващия проблем че дистанционното отказваше и нямаше как да въведем IP настройките.

Сега това устройство е при мен ( доставчика ми е Видеосат и имам наличен рутер ). Това което аз искам е да го свържа отново към телевизора и локалната мрежа, но най вече искам да мога да го използвам като сървър.
Основния ми въпрос се състои в това мога ли да получавам достъп до това устройство извън локалната ми мрежа и ако може как ще стане това чудо.

Мерси на отделилите време да прочетат :-D
Последна промяна от janus на съб юли 06, 2013 11:00 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
1. Четеш мануала на устройството - http://www.wdc.com/wdproducts/library/U ... 705046.pdf Там всичко е написано.
2. Ако не можеш да се оправиш питаш човека дето ти го е пробутал или му го връщаш.
3. Отиваш на училище и се учиш как се пишат думичките сървар, достап... и къде се слагат точки, запетаи и разни такива препинателни знаци.
:partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
janus написа:
Това което аз искам е да го свържа отново към телевизора и локалната мрежа, но най вече искам да мога да го използвам като сървър.
Я дефинирай сървър?
DLNA сървър - Да, това му е основното предназначение.
Файлов сървър - Може би.
Web, FTP, SMTP, POP3, .... сървър - не.
janus написа:
Основния ми въпрос се състои в това мога ли да получавам достъп до това устройство извън локалната ми мрежа и ако може как ще стане това чудо.
Сега без да се заяждам, ама дефинирай "достъп до устройството".
Теоретично да, но ако е за това, за което аз си мисля, че ти си мислиш, че искаш да направиш - НЕ.

Тема "WD TV Live Hub свързване помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: