• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
moimoimoi - майстор
не съм много компетентен с комютърните терминологии и ако бъркам имената моле да ме извините.
видеокартата ми е ASUS M2NPV-VM http://www.asus.com/Motherboards/M2NPVVM/
A телевизора е samsung ue40eh5450 http://www.prescot.bg/samsung-ue40eh5450.html

вариант1 - от DVI на компа към HDMI на телевизора с кабел
вариант2 - oт S-VIDEO на компа към SCART/HDMI на телевизора с кабел
вариант3 - от RGB/компонентен изход/ на компа към RGB на телевизора
tysonlkr - специалист
Не знаеш кой от вариантите да избереш ли :?
Ти си изброил всичките възможности на наличната ти техника.
Не виждам дали ТВ-то ти има VGA, но това е най лесния вариант, не са необходими допълнителни настройки на видеокартата ти. Може би е вариант 3 си го кръстил при теб. Не знам какво имаш впредвид под вариант3 - от RGB/компонентен изход/ на компа към RGB на телевизора.

Само да те предупредя че и при трите варианта звука ще е от РС-то :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
1 Това ти единствения цифров вариант. Като купуваш кабел гледай да е DVI-D към HDMI. Може да ти се наложи да е преходник DVI-D към HDMI и после кабел HDMI.

2. Тук си изброил две неща
2.1. S-video -> SCART, може
2.2. S-video -> HDMI - Няма такъв кабел.

3. Не се виждат добре конекторите на телевизора, а на видеокартата съвсем, но все пак заложи на първия вариант.
moimoimoi - майстор
на видеокартата ги има конекторите по надолу в линка

за сега съм се спрял на DVI - HDMI варианта
а ще трябва ли да се правят корекции относно честотата и резолюцията на видеокартата?
а този кабел не е ли S-VIDEO ->HDMI http://www.lunashops.com/goods.php?id=1811
velas - специалист
moimoimoi написа:
а този кабел не е ли S-VIDEO ->HDMI http://www.lunashops.com/goods.php?id=1811
S-Video = аналогово видео
HDMI = цифрово аудио и видео

Кой ще ти преобразува аналоговия сигнал в цифров?...или обратното... жичките в кабела ли? :)
Не вярвай на такива неща...
moimoimoi - майстор
купих си кабел DVI - HDMI
китайче 10 метра за 16 кинта от полиса, обаче се появи проблем който не съм компеентен да разреша
видеокартата има два изхода за монитор VGA/или D-SUB/ и DVI
проблема е че трябват някакви настройки по видеокартата
монитора е включен през VGA
ако едновременно включа телевизора то на него няма сигнал
за да се появи трябва да изключа монитора от буксата на компа и да го рестартирам
явно при стартиране на компа той си избира коя от двете букси да работят,ако са включени и монитора и телевизора си избира монитора
ако някой може да помогне да ме насочи кои настройки по видеокартата да се променят за да работят и двата изхода едновременно
hidrazin - майстор
Прикачен файл:
Clone (2).jpg
При изключен компютър включи и двете. После отиваш на това меню. Монитора ти ще е както на катринката с обозначение 1. Телевизора ще се обозначи с друг правоъгълник в който има цифра 2. Ще можеш да избереш опция за клониране на монитора. Сега не се сещам точно ама разрови из това меню и ще го намериш.
:partyman:
moimoimoi - майстор
нищо подобно не се случва
ако монитора и телевизора са включени в компа се получава картина само на монитора и от това меню което каза да проверя е по различно и няма опции за 1 и 2 и клониране
hidrazin - майстор
С какъв Win си ? По принцип като чукнеш по бутона "откриване" в ей тоя прозорец дето пише "друг дисплей не е открит" трябва да ти разпознае включения телевизор.
Прикачен файл:
Clone (2).jpg
Ето тук е опцията за свързване към външен дисплей:
Прикачен файл:
Clone (2).jpg
Другият начин е от контролния панел на самата видеокарта. Ако си инсталирал всичко за видеокартата би трябвало да имаш икона за нея. Нещо такова. Аз съм с някакво умряло 7300 LE в момента и ето как изглежда:
Прикачен файл:
Clone (2).jpg
Там телевизора ще ти се появи с цифрата 2. Това е.
:partyman:
moimoimoi - майстор
c windows xp съм
всичко това което ми казваш да направя е постижимо на лаптопа ,на стационарния комп няма такива опции
от контролния панел отивам в дисплей,и настройки и там мога да настройвам само разделителната способност и цветовете
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "как да свържа компютъра към телевизора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: