Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ribnikolaevi - майстор
Как да направя подобна връзка. Някакъв по-специален конектор ли да ползвам, или пък техниката е специфична?
Дотук открих в нета това: http://www.adc-products.com/products/1445.

А нуждата възниква когато ми инсталираха телевизията и интернета вкъщи. Вътре в апартамента е пусната мрежа тип звезда с кабел S-FTP. Но се оказа, че не може да се свърже по стандартния начин към конектора RJ45. Инсталаторите направиха връзка с кабел UTP и него вече свързаха с накрайника. Но това е временно решение.
thinkpad - майстор
SFTP кабелите се кримват със стандартни RJ45 конектори по същият начин както всеки друг Twisted Pair кабел - няма никакви особености, обаче тук има малко условности - възможно е да е необходимо да се търсят такива със специална големина, понеже за някои кабели може да бъдат малко теснички някои конектори. Аз лично UTP и FTP кабели ги кримпвам с най-евтините конектори от 10-тина стотинки бройката и работят.
ribnikolaevi - майстор
Ами не могат да се подредят проводниците един до друг в накрайника. Точно проблемът е в големината.
Нямах представа, че една стандартна букса има различни големини. Къде да търся по-големи?
thinkpad - майстор
ribnikolaevi написа:
Ами не могат да се подредят проводниците един до друг в накрайника. Точно проблемът е в големината.
Нямах представа, че една стандартна букса има различни големини. Къде да търся по-големи?
Виж, за София няма какво място да ти препоръчам, не съм от там. Някой друг съфорумник ще трябва да каже.
ribnikolaevi - майстор
ОК, за магазин ще питам отделно, кажи поне какво търся.
mitko414 - специалист
На края на S-FTP кабела слагаш розетка, не си губи времето, няма да намериш "голямо" RJ-45 за кабела, ако е от този тип.
След розетката ползвай такъв пач корд, ако държиш на екранировката, ако не -- ползвай обикновен.
thinkpad - майстор
mitko414 написа:
не си губи времето, няма да намериш "голямо" RJ-45 за
Има RJ-та за SFTP, но са малко по-особени. Ето това е едно такова и се манира в София.
Изображение
SFTP-то е малко по-особено. Обикновените RJ пасват на UTP и FTP кабелите, може малко съм се заблудил с типовете в първото ми мнение в темата.
ribnikolaevi - майстор
Благодаря на отзовалите се на питането ми.
Малко уточнение. Изградил съм си мрежа в къщи с кабел S-FTP. Мисля че се казва тип звезда. от една точка, къдета е рутера до всички стаи. В стаите края на всеки кабел е розетка, това е ясно. Но за връзване към рутера ми трябва RJ45. Или това, което предлага колегата thinkpad. Моля за разяснение как се нарича това нещо и някаква насока къде евентуално може да се намери.
thinkpad - майстор
SFTP кабел за домашна мрежа общо взето е Overkill, той е за среда със значими смущения, монтаж на открито и критични приложения. А иначе не ти знам кабелът какъв е точно, но предполагам че този конектор ще свърши работа ACnetPLUS Куплунг RJ-45 8p8c FTP за 23AWG кат.6, 6А, 7 кабел

Тема "Свързване на S-FTP към RJ45" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: