• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
maddoktor - специалист
Здравейте
Ползвам го от доста години ( около 7 години ) и не ми е правил въртели в началото си работих с всякаква хартия - дори и тежка наподобяваща плътен картон ( тип фотографска хартия ) . Е освен намотаване на цветна хартия от блокче за рисуване около една мека ролка при изхода дето излиза хартията - заради гланцираната страна - за правене на платки :)

Само 1 път ми е пълнена касетата - все пак говорим за 3000 копия .

От скоро ми направи проблем - когато си печатам примерно 20 страници ръководство - подаващият механизъм взима хартията - и на 1/2 от нейното печатане - спира вътре в машината . След като отворя капака за смяна на тонер-касетата и го затворя си я вади .
После пак се оправя .

Налага ми се от време на време да пускам фотохартия за лазерен принтер - за да си правя платки .
Тогава този проблем е постоянен - предимно през 2013 година насам . Ако я бутам докато подаващият механизъм я взима всичко е долу горе добре :)

И понеже всички сегашни принтери са направени за хартия до 100гр малко достъпни принтери са 160гр .а при мен се води 165гр плътност.
Искам правилен съвет за това кои части да сменям .
MamaMy - майстор
Най-вероятно е поемащата гума, но не е толкова просто да се каже. Това не е дефект причиняван само от един модул. Случва се от всичко по-пътя на листа. Има разни съединители, валове и водещи гуми. Занеси го на специалист. Ако искаш може в духа на форума и сам да си го счупиш. Не е толкова ценен :)
maddoktor - специалист
Може да рискувам и да закупя нова гума която подава листите . Щом като ръчно след бутане листа достигне другите механизми и листа излиза . Ще поръчам тези дни и след смяна ще споделя :)
Смяната е лесна за 2 мин :) но когато пристигне ще споделя .
MamaMy - майстор
Ако тази гума не се е нацепила и скъсала като я свалиш, може да я завъртиш така, че на атакуващия ръб да дойде част от нея която не е работила. Трябва да спазиш и посоката на грайфера. Това става най лесно като търкаш с пръст по гумата и установиш в коя посока сцеплението е по-голямо. Е, тази посока трябва да съобразиш при поставяне. Не е голяма философия. За това би трябвало да се справиш :)

ПП Между другото логиката ти куца защото не познаваш механизма на принтера. Случвало ми се е от износен фотобарабан да се затормозява целия механизъм и да спира листа точно като стигне до барабана. Абсолютно същите признаци съм наблюдавал и при пробив на високо напрежение при влажна хартия и мръсен принтер. Стига до трансфериращата ролка и барабана и пробив и стоп. И същите признаци при не съвсем скапана поемаща гума. Боксува, но поема със закъснения. Принтера го открива това закъснение чак на втория сензор преди барабана и там го спира.
Какво да го правиш? Евтина и боклукчава техника. Няма самодиагностика :-D
omirchev - специалист
Със сигурност не е гумата :) или пикъп ролката. Щом спира на половината път значи гумата си е свършила работата. Бих посъветвал тест с друга касета. При пълнене понякога правят гафове. Преди фюзера ли спира ?
Gnus - специалист
Имах същия проблем на същия принтер.
Вдъхновение взех от това видео:
https://www.youtube.com/watch?v=0U5UC5XU8ak
Оказа се, че при мен гумичката не е скъсана, а зацапана. Измих я, подсуших я и я завъртях както е казал колегата:
MamaMy написа:
на атакуващия ръб да дойде част от нея която не е работила
Вече поема нормално.
Аз също съм правил платки с тонер трансфер и предполагам, че гланцовата хартия допринася да се зацапа пикъп ролката.
novgradski - специалист
На същия модел и аз го патих,но като смъкнах ролката (с малка отверка , нокти и 300-зора... и двете щипки трябва да са откопчани)-беше се нацепила на 5-6 места (някъде по-малко ,някъде повече).Взех лепило "капчица" и залепих сцепените места,след това почистих с лосион и...взе да поема нормално листи.На другия ден от "Комплекс 2000"си купих въпросната ролка (комплект) за около 13-14 лв.
MamaMy - майстор
Точно на този модел принтер съм открил 3 нарочни фабрични дефекта. Много им разбирам :-D . Като го разглобя напълно, направя профилактика и му ги отстраня работи повече от прилично в продължение на години. Това пак не го прави перфектния избор, но поне не те тормози постоянно с разни задръствания и грешки.
Gnus - специалист
Достраша ме да огъна щипките колкото показват във видеото, затова ги напънах едновременно с 2 отверчици и се откопча от раз.
ig_ivanov - специалист
Този тип принтери имат и още една скрита лимонка в касетата (заградено е в зелено):
Изображение
Ако дози издатък го няма поради някаква причина- счупен, отрязан, не е предвиден- принтерът ще взема листи и ще ги придвижи до касетата и ще спре.
Касетата с помощта на тази издатина натиска един бутон вътре в самия принтер (нещо като защита). Понякога и самия бутон прави номера (обикновено изваждането и слагането обратно на касетата помага, но временно).
Още една препоръка- внимателно с изваждането на гумичката, че понякога се изкривява оста, на която е закачена:
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Имам нужда от помощ за Samsung Ml-2010" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: