Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
gogo7777 - майстор
Здравейте,
Имам едно лаптопче Lenovo ideapad s10e на което имаше инсталиран Уиндолс 7. Реших да си инсталирам ХР, защото на него съм свикнал, а и драйверите в официалния сайт са само за ХР. Понеже няма СД направих буутваща флашка с една програма WinSetupFromUSB. Инсталацията тръгна, но след като форматира диска и започна да качва уина, на екрана се изписа някаква грешка (нещо си DLL липсвало) предложи опции Retry, Skip и Exit. Нищо не помогна да продължи инсталацията и реших да рестартирам и да започна отначало. Но уви повече не тръгна никаква инсталация. Екрана стои черен не показва логото и дори не ми дава опция да вляза в Биос и да проверя дали е настроено да буутва от USB Hdd. Пробвах с други уиндолси, включително и 7-цата, нищо не помогна.
Четох из нета, но не открих нищо за проблема. Как да накарам пущината да буутне от Флашката, друго устройство нямам, а харда е форматиран? Някакви сата драйвъри ли липсват или boot.ini файла.....Някой има ли представа?
Благодаря предварително :)
hidrazin - майстор
:? Уиндолса си пада чиччко-мръсничко. Понякога стария не се изтрива и не позволява да се качи по-стара версия. Решението - например форматиране на ниско ниво или HD на друг комп и там да се форматира.
Все пак вероятно има и други решения. Навярно колегите ще подскажат нещо. Ако е от това разбира се.
:partyman:
gogo7777 - майстор
Да ти кажа за първи път ми се случва така. Преинсталирал съм десетки пъти, такова чудо не е било. Не съм и специалист и не всичко разбирам. Колкото повече чета в нета по-се обърквам. Дори ми минава през акъла, че лаптопчето е дало фира :-D , ама дано не е де.
hidrazin - майстор
Беш ли мааму. :? Ти и аз не съм великия инсталатор де ама имах подобен случай. Не искаше на качи стара боза, там където вече имало нова. Така и го излекувах - харда на другия комп и там форматиране. Поне по спомени от преди 2 години. Рядко ми се налага преинсталация. Веднъж на 2-3 години. Ама много мразя да я правя.
:partyman:
stamenov1 - специалист
Имах същия проблем при WIN 7 на лаптоп DELL 5010. Оказа се, че не иска да бутва от всеки USB порт, тръгва в началото от всеки, но след рестарта вече не ги познава с изключение на този който е и за връзване на външен диск ,комобинираното със SATA. Явно и при теб има в биоса някакъв приоритет на това кое да е първо бутващо USB. Пробвай и на другите портове, или бутни през LAN чрез друг компютър в мрежа. Махни му и батерията за известно време и след това се опитай да влезеш в биоса.
gogo7777 - майстор
Възможно ли е USB портовете да не са активни.
lecki - специалист
Ако му закачиш външно CD :?
gogo7777 - майстор
Не мога да вляза в БИОС-а. Екрана е черен и дори логото не се появява. За портове имам само 2 USB, LAN, AUDIO, за монитор и два порта за четец май. Със СД няма да стане.
gogo7777 - майстор
stamenov1

Огромни благодарности :prayer: . Номера с батерията даде резултат. Махнах я за 30 мин. и сега бачка. Качвам му уиндолс в момента да видим тоя път дали ще се бъгне пак.

Тема "Лаптоп не иска да буутва от Флаш" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: