Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tysonlkr - специалист
Решил съм да си взема лаптоп. Бюджета е до 900-1000лв. Като гледам цените на различните места са почти еднакви с малки разлики.
Вижте към какво съм се насочил и споделете вие какво бихте избрали.
DELL - вижда ми се слабичък процесора. Какво означава 1.7/2.6 GHz? Каква е разликата между процесорите i3 и i5 на intel?
Асус
Леново
Леново

Линковете са само от един сайт, целта ми не е реклама. Просто там разглеждах, а и в моя град има представител и мога да го поръчам при него.
nikolson - майстор
По-добрият процесор при DELL, по-добри характеристики на останалите за видео, хард диск - обем, производителност.
tysonlkr - специалист
nikolson написа:
По-добрият процесор при DELL....
Но какво означава 1.7/2.6 GHz?
Аз го разбирам като нормална/максимална производителност, демек може да го изпържиш и на 2.6 GHz. Така ли е или съм нещо в грешка :?
Защото ако е така i3 са с 2.4 GHz нормална.
ArturDent - Почти Безобиден
tysonlkr, все пак зависи за какво ще ползваш машината...
А бих взел Dell-а.
DundyTheCroc - майстор
i3 са с две физически ядра, а i5 са с четири, така изборът за мен е ясен, бих се спрял конкретно на 3230M.
Тук могат да се сравнят като производителност различните процесори:
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
tysonlkr - специалист
Лаптопа ще се ползва за обичайните неща всекидневна употреба (гледане на филми, браузване, работа с най различни програми от всякакво естество, интересите са ми всестранни) и по някоя игричка от време на време. Няма да го натоварвам с някакви много тежки програми, но пък от друга страна искам да взема най доброто на пазара към този момент за парите които съм предвидил.
Отначало се бях насочил и аз към Делл-а само заради процесора че е i5, но тези параметри 1.7/2.6 GHz ме притесняват и предимството му отпада.В грешка ли съм :? Сега започвам да клоня към лаптоп с i3 процесор ще е по добър за моя бюджет.

Моделът 3230M на процесора е много по добър, но лаптопите с този процесор са извън предвидения бюджет :cry:

До сега съм работил само на Асус-и, с Леново не съм имал досег. Коя е марка е по добра за лаптоп?
VLADO66 - майстор
Гледай също и батерията да е 6 клетъчна.
kalpev - специалист
От няколко месеца имам точно този модел на "DELL" и съм страхотно доволен.
Доста се интересувах и питах хора от бранша преди да се спра на него, само добри думи чух. Старият ми лаптоп пак е "DELL", вярна докрай машинка се оказа, още си работи отлично.
"Леново" са добри като качество, но малко хора знаят, че официалния им сервиз е в Румъния. Затова има и разлика в срока на гаранцията в полза на "DELL", ако някой е забелязал.
"Асус" въобще не коментирам...
Chefo77 - майстор
DundyTheCroc написа:
i3 са с две физически ядра, а i5 са с четири, така изборът за мен е ясен, бих се спрял конкретно на 3230M.
i5 също е с 2 ядра. i7 са с 4. При i5 потоците са 4.
За да влезеш в бюджета с i5 процесор, ще трябва "да жертваш" други характеристики - я рам, я видео, я хард, я матрица на екрана.
"Леново" са добри като качество, но малко хора знаят, че официалния им сервиз е в Румъния. Затова има и разлика в срока на гаранцията в полза на "DELL", ако някой е забелязал.
Че какво И е повече на гаранцията на "DELL", стандартна 2 годишна. Леново-то са с 12 години, виж сам :lol: :lol:
На Леново-то на жената в ТП и дадоха 2 години, защо в Жар е само една :?
DundyTheCroc - майстор
DundyTheCroc написа:
Моя грешка, объркал съм се с настолните процесори :ops:
Да не съм офф ето един с i5 до 1000 лева
http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... SU/D4Y38EA

Тема "Избор на лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: