Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
marian1 - майстор
Здравейте необходим ми е принтер за домашни условия.
Не съм имал до сега принтер, но от това което чета са доста капризни устройства. Интересувам се от някой който е надежден и естествено с достъпни консумативи, цветно печатане - мисля не ми е необходимо - ако има значение за избора.
Ще се радвам на съвети и препоръки всякакви.
Благодаря!
vlax - майстор
Капризни,колко да са капризни.Един мастилено струен,като свърши касетата купуваш мастило и му биеш инжекции.Като си заминат касетите след 1-2 години нов принтер.Зависи колко страници ще печаташ на ден.
:partyman:
Antonii - специалист
От личен опит. Ако принтера няма да се ползва често, то си вземете лазарен.
Може дори и втора употреба.
Аз лично имам два цветни.
Единия е купен нов, а втория е втора употреба, но висок клас и цената му с рециклирани глави беше по-ниска от тази на новия който е от по-нисък клас.
Единствения им недостатък е големия размер и тегло.
vlax - майстор
За информация имам един лазерен и два мастилено струйни от 25 години.В момента са останали и все още си работят единия лазерен и единия мастилено струен.
:partyman:
resistbody - специалист
Киосера 2-ра мотика... лазерен само черно.. имам 4-5 без пари са и нямат аналог, особено старите модели без чип, само наливаш тонер и газ...
MamaMy - майстор
Препоръчвам Canon LBP 6670 dn. Нямам и не съм имал принтери по на 25 години, но от толкова години се занимавам с поддръжка и ремонт на всякакви такива. Всеки друг потребител ще ти похвали само това което има или се е сблъсквал с него. :)
vlax - майстор
MamaMy твоето мнение е най-важно,защото ти си изкарваш хляба с това и какво ли не е минало през ръцете ти.Ти си забравил,че ми помогна с информация преди години да си ресетирам единия принтер. :prayer: На същия мастилено стрен след дълга употреба се напълниха кечетата с мастило и протече на бюрото.Следва пълно разглабяне ,изпиране и изсушаване на кечетата и отново в боя. :-D
Споделих за принтерите не за да се хваля,просто казах истината как е при мен.Извинявам се за информацията за годините.Първия мастилено струен изкара 10 години и в коша.Втория кара 10 година, за който писах по-горе.Лазерния черно бял 25 години,но го ползвам много рядко :partyman:
Gadnyara - специалист
Бивши колеги от сервиз категорично ми препоръчаха Брадър. Преди 4-5 години е бил въпроса ми, но и наскоро питах отново и смятат по същия начин.
Мултифункционалката оттогава не е виждала ремонти. Ползваме я за работна в офиса.
Домашната е на около 1 година при мен - купил съм я втора ръка. Жената и децата са изпринтили/копирали близо три кашона А4, около 1500 листа.
Лазерни са и двете, с вградени мрежови карти и дуплекс.

Не съжалявам, че съм послушал старите авери. :wink:
nikolson - майстор
HP LazerJet 4000. Купен втора ръка, отпечатал над 100 хил. копия. Ако спре, зареждаш с тонер, сменяш барабан и продължаваш. Друга причина няма. Минал съм и през трите технологии от 1997 г насам-иглен, струен и лазерен. Сменял съм мастилени ленти, или касети, даже съм намастилявал стари ленти(оплескан като аджамия акушерка), пълнил съм мастилници със спринцовка, но последният е "най-лесен" и "будала". И най-евтин.
lyubohar - майстор
Ако не се ползва всекидневно на мастилено-струйните им засъхват главите и до там.
Освен това на новите им слагат малко мастило и скоро те чака много изваждане за нови глави.
Опитвал съм с пълнене на старите глави-нищо не постигнах,вероятно главите са засъхнали и не пускат.
Няколко мастилено-струйни смених.Последния е комбиниран и му ползвам само скенера.
Дъщеря ми преди 2 години ми подари един стар лазерен и оттогава нямам проблеми.

Тема "Принтер препоръчайте, моля" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: