• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
hidrazin - майстор
Лаптоп - ACER V3-771G с WIN7 64bit, принтер SAMSUNG SCX-4825FN
Оплетох се като пате в кълчища. :-D Не вижда принтера през рутера. Принтера е закачен с кабел за рутер TP-LINK TL-WR340G.
При всички опити да бъде инсталирам казва че не намира принтера. Директно с USB кабел си инсталира драйвера на принтера и си бачка.
За протокола - на друг топлап се инсталира нормално. Разпозна си го, инсталира си драйвера и всичко е О.К. Нета минава през същия рутер за всички неща наоколо.
Просто не го вижда. Не ми иде на акъла защо? :? Пробвах и с TCP/IP настройки. Принтера е на DHCP с IP 192.168.1.102 Някъде нещо пропускам и не се сещам.
Ей тука по-голям printscreen.
http://s61.radikal.ru/i171/1402/51/5a89dcbd2ed9.jpg

Изображение

:partyman:
Johny - майстор
При мене на единият комп. тръгна, а при другия не пожела. В "Центъра за мрежи и споделяне" разреших споделянето му в домашната мрежа и мисля, че от тази настройка тръгна. Но пожела и ей това: USB Printer Controller да инсталирам.
hidrazin - майстор
:? Е какво да му споделям като го няма и не го виждам? Пък и за къв чеп му е точно тоя софтуер? Като гледам е за да шарнеш принтер свързан с компа ти с USB през рутера.
При мен ситуацията е различна. Имаме топлап, рутер и мрежов принтер. Топлапа не вижда принтера. Друг пробван топлап си го вижда и си печата. :?
Johny - майстор
Ти разреши споделянето, за да го видиш. Специално за тебе инсталирах принтера и на лаптопа. Първо разреших споделянето на принтер в домашната мрежа. Там на картинката на един бутон пише "добавяне на принтер". Тръгна да търси, видя го и инсталира драйвери за него от нета. Отпечата пробната страница даже. Това е. Тоя samsung universal print driver го заеби.

Намерих и едно описание: http://windows.microsoft.com/bg-bg/wind ... =windows-7

Прикачен файл

Без име.jpg

Прикачен файл

2.jpg
hidrazin - майстор
:? Ако забелязваш на първата снимка дето си дал, на иконата SAMSUNG пише "Universal Print Driver PCL6". Е, точно тоя драйвер съм инсталирал когато го свързах през USB кабел. Иначе не ще да го инсталира през рутера, защото не го вижда. После като махна USB кабела и да го добавям и да го инсталирам, пак не го вижда.
И да, минах и по този път:
http://windows.microsoft.com/bg-bg/wind ... =windows-7
Нищо не ми иска, само копия едно копие на принтера в устройствата, от което пак не иска да го намери. Явно има някакъв кахър с мрежовите настройки. За съжаление не съм го инсталирал аз. Не знам какво точно му е баено на топлапа. :-D
както и да е. Благодаря за отделеното време! Не ме бърка да го ползвам и с кабел Лошото е че кабела ще трябва да се свързва към 365 и повече пъти към топлапа годишно. :-D
Лека сутрин!
Johny - майстор
E тъй де. Погледни на картинката, че е същият драйвер. Ето още една. Само дето и при мене това не работи и топлапа и на настолният.
Ти все пак разреши ли в настройките споделяне на принтер и тогава го търси в мрежата. То си намира реалния принтер - СLP 320 в моят случай. Сигурно има някаква врътка и за този виртуалния, но не ми се занимава.

Прикачен файл

q.jpg
MamaMy - майстор
А пинг към IP на принтера пуска ли и как е? Ако не сте почнали от самото начало, за какви драйвери изобщо става дума? :-D
kalpev - специалист
hidrazin, писал си, че през друг лаптоп се вижда принтера.
Малко вероятно е, но на пръв прочит се сещам за това: виж му мрежовите настройки на този лаптоп и провери дали на ACER-a са същите. С различни антивирусни ли са двата?
За проба, щом на принтера е IP 192.168.1.102, на ACER-a може да му забиеш статичен IP 192.168.1.103, DGateway 192.168.1.1, mask 255.255.255.0, свали му само за пробата firewall-a и си провери администраторските опции да не си му забранил нещо.
montoya - майстор
Мисля че с едно написване на адреса на принтера в уин експлорера \\192.168.1.102 ще го види и ще си му инсталира драйвера и после пак ще се вижда
lov - майстор
Има нещо калпаво в потдръжката на самсунг. И аз от три дена се боря къде с по проста задача. Под ХР всичко е наред но на 7-цата проблеми с драйверите. Виждам си половината устройство. Принтера работи ама на магия скенера не го разпознава. И докато рових из нета постоянно намирам писано все за такива проблеми.
Тъй че повредата май не е чак в твоя телевизор.
  • 1
  • 2

Тема "Лаптоп не открива мрежов принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: