Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Jorky - специалист
Здравейте съфорумници!Първо да ви пожелая весело посрещане на новата 2014 година,много здраве.щастие и успехи в живота!Също така искам да ви подкрепя за инициативата която сте поели за автомеханика Жоро!Минал съм от там и знам какво е моралната и финансова подкрепа!!!
Въпроса ми е,по какъв начин може да се задържи максимално живота на батерия за лаптоп?Предполагам ,че е литиево йонна.
Ако е от полза,ето и марката и модела:
HP-Pvilion g6
Благодаря ви предварително!
hidrazin - майстор
Като не я ползваш. Слагаш в една найлонова торба и в хладилника.
:partyman:
brum - майстор
Батериите са си консуматив. Ако ги ползваш в нормалните им условия издържат по 3-4 години с приемливо използваем капацитет. Ако избягваш да ги разреждаш до край живеят повече. Ако ги държиш на по-студено - също. Ама е някак си безумно да си държиш батерията на лаптопа в фризера :) .

Разправят, че оптималното за живота на батериите е да са на студено и да са заредени на около 1/3 от капацитета им. Ей тук има доста изписано, но е на английски - http://powerelectronics.com/mobile/prop ... ttery-life .
fox_vt - майстор
Точно така но заредени ако не се лъжа на 2/3 от капацитета си но може и да греша и в хладилника но не и във фризера,температурата минимум няколко градуса.И да попитам тая батерия я съхраняваш защото няма да използваш лаптопа ли ?Искрено се надявам да не възнамеряваш да ползваш лаптопа само на зарядно без батерия защото последствията ще са далеч по скъпи от едната батерия.
didoni_ - специалист
fox_vt написа:
Точно така но заредени ако не се лъжа на 2/3 от капацитета си но може и да греша и в хладилника но не и във фризера,температурата минимум няколко градуса.И да попитам тая батерия я съхраняваш защото няма да използваш лаптопа ли ?Искрено се надявам да не възнамеряваш да ползваш лаптопа само на зарядно без батерия защото последствията ще са далеч по скъпи от едната батерия.
Защо пък да не може да ползва лаптопа без батерия,само на зарядно :?:
todortv - майстор
fox_vt написа:
..,Искрено се надявам да не възнамеряваш да ползваш лаптопа само на зарядно без батерия защото последствията ще са далеч по скъпи от едната батерия.
Освен неудобството, че си ограничен от дължината на кабела и ако "мигне" тока изгасва, за какви
поражения става въпрос?
stiv1961 - майстор
Моя съм го ползвал близо половин година без батерия.... е пета година е без забележки :)
hidrazin - майстор
Живота на една такава батерия е определен софтуерно и пряко зависи от броя на циклите. Софта и по предварително зададен алгоритъм и намалява капацитета, докато един ден каже че я няма. Няма значение дали все още елементите са читави или не. Това с цел безопасност и естествено пазар за нови батерии.
Колегата fox_vt вероятно е имал в предвид, че батерията играе ролята на защита от пикове в напрежението от токови удари. Може и така да е. Нямам наблюдения по въпроса. Заминават си както работили с батерия, така и такива без.
Обаче друго ми е чудно - защо всички са полудели по тези топлапи ? :-D Купуват ги, и докато не гръмнат от къщи не излизат. :-D
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
Обаче друго ми е чудно - защо всички са полудели по тези топлапи ? :-D Купуват ги, и докато не гръмнат от къщи не излизат. :-D
А нима си мислиш, че като си идвам на село ще мъкна и настолния комп :-D . В града има един настолен, тук на село още един, но с малката щайга ходя където си поискам, даже и у вас на гости мога да дойда :partyman:
hidrazin - майстор
Че кой говори конкретно за теб? Имам виждания по въпроса. Наистина при много хора никога не излиза от къщи.
Просто е безсмислено. Пък ако ми дойдеш на гости с компютъра - ще го строша. Повярвай, много ги умея тия неща. До сега съм натрошил над 2500 тона електроника. :-D
Сега какво? Гости, пък ще си играем игрички на компютрите. Хайде де !!!
P.S. Сега само някой да не вземе да ми обяснява колко било удобно да си го вземеш в леглото. За там са произведени жените. :lol:

Тема "Запазване живота на батерия-преносим компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: