Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
pipilica - майстор
Решил съм да си туря NAS устройство и този модел ме устройва като цена защото е без дискове а аз имам налични такива. Интересуват ме отзиви ако някой има такова или подобно устройство от по-ниския ценови клас.
Lisko - майстор
pipilica написа:
Решил съм да си туря NAS устройство и този модел ме устройва като цена защото е без дискове а аз имам налични такива. Интересуват ме отзиви ако някой има такова или подобно устройство от по-ниския ценови клас.

Аз имам DNS-323 от няколко години и съм много доволен. Отначало вътре имах само един хард 2Тб зелен WD (нямам никакви оплаквания да е бавен). После добавих още един зелен 1Тб. Работят си така като отделни дискове (а.к.а. JBOD)
Ползвам ги предимно за филми и отчасти за бекъп.

Единственият проблем който съм имал и почти случайно избягнах е, че при тоя модел когато си имал един диск и добавиш втори има МНОГО голяма вероятност да си форматираш първия (пълният) диск мислейки, че форматираш втория (дето го добавяш и е празен). Оказа се че това е добре известен бъг на тоя модел и има писано за него на много места из нета. За твоя модел надали ще го има същия бъг, но изводът е, че понякога и за такива прости неща като добавяне на втори диск е полезно човек да поразтърси и да прочете предварително.
Както беше писал един пич - това си е почти криминален бъг ;-)
ArturDent - Почти Безобиден
Помисли за рутер с USB-та и външен диск.
Общо взето ще можеш и диск да ръгнеш/смениш и принтер...
pipilica - майстор
Мислил съм по въпроса за такъв рутер но в тоя ценови диапазон са все дървета. Нямам USB принтер, ползвам един дърт матричен та между другото си търся LAN to LPT адаптер по възможност нещо евтинко.
НАС-а няма да е много натоварен музика през деня и някой филм вечер.
MamaMy - майстор
http://www.stantek.com/?i=56886
Да не се брои за реклама!
Това е най-евтиния модел на първо четене

Тема "Мнение за D-link DNS-320" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: