• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
markov_75 - специалист
Здравейте!Има ли начин да заключа картината да на десктопа и да не се сменя.Става въпрос за служебния компютър на когото работим 4 човека на смени,а ми омръзна да гледам джипа на един от колегите,който всеки път като е на работа го изтипосва на екрана.Та да ли може да се заключи екрана и да не може да сменя картината?
sspoko - специалист
единия вариант е да си направите потребителски акаунти и всеки са си влиза с неговия си
marian1 - майстор
Другият вариант :lol: http://qh4o.info/%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0% ... %BE%D1%82/

След това снимката я даваш като десктоп тапет и воалаааа - иконите не бацат :lol: :lol: :lol:
sspoko - специалист
това също работи и настава голяма веселба изпробвал съм го но целта на колегата не е да всява паника в офиса доколкото разбирам
markov_75 - специалист
То хубаво по тоя начин,ма колегите каквито са специалисти,ще вземат да се мъчат да го оправят и останах без комп на работа.Някъде бях чел има такава програма,но не помня къде?
thinkpad - майстор
Могат и да се ограничат правата на потребителският профил. Ето как се заключва картинката на работният плот. Не каза OS, за това предполагам - XP SP3. За друг Windows - уточни.
Програми за вградени в Windows функционалности не са нужни.
Изображение
Последна промяна от thinkpad на ср апр 30, 2014 10:59 pm, променено общо 1 път.
sspoko - специалист
не твърдя че моя начин е уникален но така всеки може да си направи работната площ по свои образ и подобие :-D без да се налага останалите да се съобразяват с него, а както и колегата каза това дава възможност за индивидуален вход и различни нива на достъп до системата, което понякога е доста ценно за да се предпази системата от периодична преинсталация
thinkpad - майстор
sspoko написа:
не твърдя че моя начин е уникален но така всеки може да си направи работната площ по свои образ и подобие :-D без да се налага останалите да се съобразяват с него, а както и колегата каза това дава възможност за индивидуален вход и различни нива на достъп до системата, което понякога е доста ценно за да се предпази системата от периодична преинсталация
А аз му казвам как от административната конзола може да забрани смяната на картинката на десктопа и дори таба в Display Settings. Тези промени са най-ефективни, ако се правят от името на администратор и за промяната им се изисква администраторски достъп. Но едва ли и така ако се направи - ще се усетят останалите потребители. Изисква се сериозна компютърна грамотност, различна от Фацебуулк и слагане на ЖИП-ове по десктопа.
Все пак, ако авторът си настройва негова си картина и иска да я заключи, т.е ощетява работниците от другите смени - малко не е редно да налагаш своето над останалите. Може да се направят отделни профили. Но може да има и софтуер, който да не позволява или да изисква допълнително нагласяне.
markov_75 - специалист
Не искам да налагам свой ред на екрана,а на мен и на другите двама колеги да налагат картини които не харесваме.Пък и Windows си има достатъчно не натрапващи образи за декстопа.
thinkpad - майстор
markov_75 написа:
Не искам да налагам свой ред на екрана,а на мен и на другите двама колеги да налагат картини които не харесваме.Пък и Windows си има достатъчно не натрапващи образи за декстопа.
Хубаво. Показах ти как - действай. Само дано да не е WindowsXP Home или някоя друга орязана версия. Продължаваш да не казваш каква ти е OS.
  • 1
  • 2

Тема "Заключване на десктопа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: