Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kuger - майстор
Рутера е WRTU54G-ТМ, на Linksys. Тази вечер Бог ми прати знак във вид на мълния. Една от джаджите, които отидоха във вечните ловни полета е и тази машинка. Всичко и бачка, без входа, струва ли си да я мъча с дефибрилатора, или да отбележа час на смъртта, и да ходи в коша "за части"? Май да и пожелая вечная памет, и да почива в мир. Без това е около 50 лева.
Май ще ходи в "Подарявам", но без адаптора, той е в ред.
Последна промяна от kuger на ср авг 06, 2014 8:46 am, променено общо 1 път.
pipilica - майстор
Значи принципно може да се оправи като се преконфигурира някой ЛАН порт във ВАН дето ти дал фира. И аз имам рутер пострадал по същия начин. Пробвай се ако искаш, дано успееш да не влизаш в разходи, но ако ще ходи до кофата имам желание и аз да го помъча поне за спорта.
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=16148

Код: Избери всички

CMD
telnet 192.168.1.1
root
admin

Виртуалните портве отговарят на физическите по следния начин:
4 = Internet
3 = 1
2 = 2
1 = 3
0 = 4

Закачате сe през telnet (може да ползвате PuTTY) за рутера обикновено е на IP 192.168.1.1 порт 23

И изпълнявате следните команди:

1.Не позволява да се върнат първоначалните настройки на vlan0ports
nvram set manual_boot_nv=1

2.Маха порт 4(0) от Lan портовете
nvram set vlan0ports="3 2 1 5*"

3.Порт 4 става WAN порт
nvram set vlan1ports="0 5"

4.Запазва промените
nvram commit

5.Рестартира рутера
reboot

За да разгледате настроиките може да ползвате nvram get xxxx пример:

nvram get vlan0ports //LAN портове

nvram get vlan1ports //WAN порт

nvram get manual_boot_nv 
ето да се пробваш
ArturDent - Почти Безобиден
Дори и да не го ползваш за връзка към Интернет все още можеш да го ползваш като суйч или като Access point...

Или аз бих го вързал като Wirelesses bridge и от там всички устройва в локалната мрежа...
Това би те предпазило при следваща мълния - гори само първия рутер и няма никаква опасност за следващите устройства
kuger - майстор
Почти пълен лаик съм :sad:
pipilica написа:
Значи принципно може да се оправи като се преконфигурира някой ЛАН порт във ВАН дето ти дал фира. И аз имам рутер пострадал по същия начин.
Нищо не ми говори "telnet" например. Нямам си понятие кое къде да свържа, а после откъде да въвеждам данните.
ArturDent написа:
Дори и да не го ползваш за връзка към Интернет все още можеш да го ползваш като суйч или като Access point...

Или аз бих го вързал като Wirelesses bridge и от там всички устройва в локалната мрежа...
Това би те предпазило при следваща мълния - гори само първия рутер и няма никаква опасност за следващите устройства
Ще пробвам какви ще ги замеся :?
Благодаря Ви, ще Ви потормозя с въпроси, но по-късно.
За сега реших проблема с един TP-LINK, от най-елементарните, за да пусна безжичната.
pipilica - майстор
Лесно е:
Рутера го включваш в компа с кабел към някой ЛАН порт
1. start
2. run -> CMD
3. telnet 192.168.1.1 (това е по дефолт ако си сменял айпи-то на рутера пишеш неговото)
4. root ->password (каквато ти е паролата на рутера) като я пишеш нищо не излиза на екрана
5. после караш нататък
всичко пишеш в конзолата
kalpev - специалист
Точно заради изгорял WAN съм правил преконфигуриране на LAN портове.
И точно на Linksys.
Стана, но не съм доволен. Прекъсваше често, зависваше, от време на време трябваше да се рестартира рутера, въобще...не си заслужаваше като работа. Послушай ArturDent и го ползвай за друго.
kuger - майстор
Ами той и като беше здрав си ги правеше тия номера. Дори и в Бургас, където нета си е в пъти по-добър. Това дето взех, TL-WR740N, дори не се наложи да го настройвам. Въведох вида връзка, името и паролата си. Той сам си направи конфигурацията. Прави ми впечатление, че предишния при всяко събуждане, или пускане на компа се налагаше ръчно да го конектвам, този откак съм го пуснал не ми се е налагало това.

Тема "Гръмнал вход на рутер /от мълния/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: