• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
marian1 - майстор
Здравейте отново - след като си закупих лаптоп, се стигна до там, че цветовете са видимо доста нереални,и много се разминават. Ръгах, бутах четох форуми- не постигам никакъв напредък.
Проблема - някак черното не е черно, червеното не е точно червено, сивото много не се разпознава, и бялото някак .... филмите са бледи. Знае ли някой програмка, която да има опция да коригира плавно или направо да свърши работа :lol: Направо не ми се седи на лаптопа - очите ми изтекоха. Всичко е в други нереални цветове ...
rositodor - специалист
Пробвай с вениш,ако не стане пробвай с това: http://www.ehow.com/how_6824163_adjust- ... aptop.html
kalpev - специалист
marian1 написа:
Здравейте отново - след като си закупих лаптоп, се стигна до там, че цветовете са видимо доста нереални,и много се разминават. Ръгах, бутах четох форуми- не постигам никакъв напредък.
Проблема - някак черното не е черно, червеното не е точно червено, сивото много не се разпознава, и бялото някак .... филмите са бледи. Знае ли някой програмка, която да има опция да коригира плавно или направо да свърши работа :lol: Направо не ми се седи на лаптопа - очите ми изтекоха. Всичко е в други нереални цветове ...
Tи някакво Acer-че се похвали, че си взе...
Няма да коментирам избора...какво ли не прави една реклама по телевизията на TП и една блондинка, eх...
Принципно не би трябвало да имаш проблем с цветовете. Много малко вероятно да е дефект. На мен по-скоро ми прилича на некоректно инсталирани видео драйвери, но мога само да гадая (докато хидразина съм го признал в тази сфера :yawinkle: )
Не ти пречи да си свалиш от някой фирмен сайт последната им версия, да деинсталираш наличното и да ги инсталираш наново за проба.
rositodor - специалист
Ето ти го сдъвкано:

Adjust Color on a Windows 7 Laptop
7
Go to the "Display Settings" dialog box. To perform this task click on the "Start" menu, select "Control Panel," click on "Appearance" and then click on "Personalization." Select "Display" and then click "Change Display Settings." Click on "Advanced Settings" and click on the tab titled "Monitor."

8
Go to the "Colors" section located in the lower area of the dialog box. Here you can choose the preferred RGB color setting. Options to choose from in a laptop with Windows 7 are 16-bit (high color) or 32-bit (true color).

9
Click on the "Apply" tab and the "OK" to update, save and close the Display Settings dialog box.
marian1 - майстор
Ох намерих къде е заровено кучето - бях оставил на колега да ми инсталира вин-на, защото имах ядове с първоначалното му качване, там разни опции в биоса и системи - та явно е качил някой неподходящ драйвър и от там.
Благодаря ви много - аз стъпките за корекция ги знам (виндоуса го познавам като архитектура) - но цял ден си играх и на око не стават - нито като ги поставиш по подразбиране. Оправих нещата с премахване на всички драйвъри и инсталация на нови - направо от сайта на Нвидия -
kalpev ме подсети - колко много може да забравя човек! :prost: :prost:

П.С. сега ако някой ми каже как се изкарва и долната лента на лисицата в най-новата и версия - ( в дъното на екрана) ще съм готов със всичко!
kalpev - специалист
Браво :prost:
За лисицата съм пас, не я харесвам и ползвам, там ще да ти помага друг.
MamaMy - майстор
marian1 написа:
сега ако някой ми каже как се изкарва и долната лента на лисицата в най-новата и версия - ( в дъното на екрана) ще съм готов със всичко!
Сега ако споделиш и за какво ти е, цена нямаш. Аз там инструменти не съм имал до сега. Цялата информация от нея сега е качена горе.
inspo - майстор
Така излиза някаква лента...
Прикачен файл:
FOX.JPG
FOX.JPG (99.25 KиБ) Видяна 3455 пъти
Мен мозилата ме кефи. Особено като и сложа добавките...
Прикачен файл:
fvd.JPG
marian1 - майстор
Ами ползвам я за: прогноза за времето и адблок - понякога в редки случаи, посочвам с мишката някой ред и там показва какво ще се зареди ( като интернет адрес)

Благодаря много Инспро - ама не ми стигат уменията за да я намеря и изкарам - разгледах подробно - ама не ме бива в тия неща.
MamaMy - майстор
Погледни това! Може да си провлачваш инструменти нагоре и надолу.
  • 1
  • 2

Тема "калибриране на цвят на дисплей на лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: