Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
estorm - специалист
Камери които работеха преди с xp сега на 7 не работят. Има ли начин да се подкарат? Или са аут вече? Знам, че е по лесно да купя други, но преди да ги засиля към коша да питам все пак :)
MamaMy - майстор
Работят без проблеми. Виж си модела и си дръпни драйвери за 7
estorm - специалист
Благодаря! Едната е спасена от втория път другата след 3ти опит се отказах. За пръв път нещо да тръгне така. Обикновено с джаджи дето им търся и инсталирам драйвъри никога не ми е вървяло. Затова отписвах всичко което не се инсталираше само. Веднъж така луднах да свалям и махам за една Авермедия - така и не тръгна въпреки, че диспечера уверяваше, че устройството работи правилно. . Затова и не опитвам повече :-D По принцип не ми е ясна процедурата как да посоча на хардуера къде му са драйвърите когато той не си ги намира. Защото комп. като не го разпознава аз не знам какво да правя дори да съм инсталирал необходимото. Другото което не знам е как подкарват драйвъри за xp на 7 когато няма излезли за 7.
novgradski - специалист
За сега ползвам два начина:
- чрез съвместимост за WIN XP
- чрез виртуален XP
...тук има разисквано,но за скенера ми viewtopic.php?f=24&t=34182
- третия вариант предложен "чрез редакция на .inf -файла ...така и не го разбрах.
MamaMy - майстор
estorm написа:
... По принцип не ми е ясна процедурата как да посоча на хардуера къде му са драйвърите когато той не си ги намира. Защото комп. като не го разпознава аз не знам какво да правя дори да съм инсталирал необходимото. Другото което не знам е как подкарват драйвъри за xp на 7 когато няма излезли за 7.
Не че не е възможно да ти се обясни във форума, но това не е операция която се прави всеки път по един и същи начин и може механично да се повтаря както и колегата novgradski е разбрал. Най-добре е да намериш някой знаещ приятел който да ти покаже и обясни на място кое как. Иска се не само ти да си мислиш, че си намерил подходящия драйвер, но и Уиндос да реши така. Обратния вариант и сам си го видял. Принципа с проба-грешка също не е препоръчителен защото се омазва инсталацията на Уиндос и дори да намираш читави драйвери за следващите устройства те може пак да не тръгват коректно. По принцип, ръчкането из драйверите на системата не е работа на обикновения потребител и може би за това производителите не ги правят унифицирани като инсталация. Когато са с дадено ново устройство, трябва да имаш диск и упътване за инсталация на всяка операционна система. Когато обаче се наложи да ги търсиш сам или да търсиш заместители защото няма написани такива оригинално и въпросите ти отиват на съвсем друго ниво.
inspo - майстор
estorm написа:
Другото което не знам е как подкарват драйвъри за xp на 7 когато няма излезли за 7.
Пробвай с този сайт http://devid.info/ имат програмка devid agent който проверява какви драйвери ти трябват, намира ги(ако ги имат) и ти ги инсталира по твой избор. В смисъл може да си избереш кои драйвери искаш да ти поднови и кои не.
estorm - специалист
Като се замисля наистина за всеки на ниво юзър като мен де :) май няма много смисъл в лутането да си подкараш нещо сам. Ако стане с един два опита добре. Но по безопасно / и лесно/ е да намериш някой приятел дето с това се занимава- много сте прави. Щом нещата са различни и не протичат по клише то за две три неща в годината дето ще потрябват поразиите ще са по големи в разните опити отколкото да потърся някой.
inspo благодаря за линка -досега само на платени попадам. Дано тази ми помага занапред.
Благодарности на всички за помоща!
ig_ivanov - специалист
Тези програмки за инсталиране на драйвери обикновено засаждат и боклуци в компа. По-добре да се влезе в Device Manager, да се отвори прозореца на камерата и оттам на Details (подробни данн) -> Hardware ID (хардуерни идентификатори) да се видят числата след VID и PID, за да се ориентираме за модела на камерата. Ако не е някакъв уникат- трабва да излязат драйвери.

Тема "Проблем с драйвери за камера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: