• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tysonlkr - специалист
Взех си лаптоп asus X552MD без инсталирана операционна система (има някакъв dos само). От два дни се мъча да инсталирам windows 7 но без успех. Прочетох доста в интернет за възможни решения на проблема но никъде не прочетох някой да е успял с инсталирането.
Направих си и бутваща флашка с windows 7 но и със нея стига до синия екран на който пише
"the Bios in this system is not fully ACPI compliant" след като копира уж файловете си.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и го е разрешил ще се радвам да сподели как е станало.
kabel96 - специалист
На бързо щото паля пеща.В биос смени формата на хард диска и му дай да бутва от флашката.
ilian ivanov - специалист
Слагай му Осмица, че Седмицата дори и да я инсталираш ще влезеш във филм с драйверите. Аз си инсталирах Classic Shell и сега ми изглежда като седмица.
montoya - майстор
На първо четене влез в биос и ако има някъде да пише UEFI го забраняваш, да остане само обикновен буут.
Тогава вече си буутваш от флашката и би трябвало да стане.
Илияне, драйверите за осмица би трябвало да станат и на седмицата
tysonlkr - специалист
В биоса не срещнах някаде да пише за " UEFI " което да мога да забраня.
В коя част трябва да е, в в раздел "boot" ли?
kabel96 написа:
На бързо щото паля пеща.В биос смени формата на хард диска и му дай да бутва от флашката.
В биоса има само още една опция за харда :arrow: ide. Нея ли да поставя и ще имам ли някакви проблеми като е на "ide"?

Аз инсталирах успешно една 8-ца но тя е много смотана. Изобщо не става за лаптоп, не се работи на нея. А съм резервиран към скиновете и всекакви други приставки към ОС, които утежняват положението.

Някъде четох че трябва да се смени биос-а, но тогава дали ще важи гаранцията?
Аз до сега не съм "флашвал" биос. Има ли някакви особености и тънкости при смяна на биос?
Ще може ли да се възстанови старият вариант, ако и на новият нe става 7-цата?
mariayn - специалист
Аз имах същия проблем ,но след като блъсках го разреших по следния начин . Следвай точно инструкцията и ще се справиш . http://doboman.blog.bg/technology/2014/ ... 30.1292519
ilian ivanov - специалист
montoya написа:
Илияне, драйверите за осмица би трябвало да станат и на седмицата
Би трябвало ама не са. Бях се видял в чудо и се отказах. Сега съм си с осмица и вече една година си е добре.За лаптопа(леново) на дъщеря ми се бях заиграл и май точно това UEFI бях забранявал и тръгна 7-цата ,но в крайна сметка пак 8-ца и инсталирах.Работи си добре машинката.
montoya - майстор
Гледайки тоя юзер мануал http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/X55 ... _E7926.pdf на страница 80 е показано секцията буут, гледам че в буут опция 1 има опции уиндоус буут мениджър и забраняване, а отдолу има опция за добавяне на стартиране, та пробвай влизане в биоса с включена флашка и забраняване на уиндоуското стартиране, дали от някъде няма да ти даде да подредиш устройствата за стартиране или приоритети на хард дисковете да подредиш флашката на първо място, ако ти позволява бърз буут с бутоните и флашката е изправна би трябвало да можеш да я стартираш и да тръгне инсталиране от нея
marian1 - майстор
Аз също имах проблем с новия ми лаптоп (Ейсър), колега ми го инсталира по някакъв начин и стана - върви си седмицата без проблеми и има драйвъри.
Проблем е някакъв нов вид файлова система - в тубата има много клипове от руснаци как се преобръща. Утре ще го питам как се прави и ще ти дам отговор.
lecki - специалист
И аз го минах тоя филм скоро, голям зор видях но всичко стана.
Форматирай диска в NTFS но да не бъде GPT .
Драйверите ги търси в саитовете на производителите на компонентите.
  • 1
  • 2

Тема "windows 7 на лаптоп asus X552MD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: