Някой ползвал може ли да даде съвет дали върши работа и има ли голяма разлика с кабелен интернет. http://www.alo.bg/searchq/?q=wifi%20antena%20razbivane Защото ми писна да сменям оператори.
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
yasen22
- напреднал
25 мнения в "wifi antena за интернет"
Lazy_666
- специалист
Пуснал си линк към търсачка, с параметри "wifi antena razbivane". Не мисля, че би искал да коментираме всички резултати.
Кажи точно какво те интересува и какви са изискванията, за да можем поне да се ориентираме. Какво разбираш под "кабелен интернет" и какъв е проблема с текущия (а и предишните) оператори.
Кажи точно какво те интересува и какви са изискванията, за да можем поне да се ориентираме. Какво разбираш под "кабелен интернет" и какъв е проблема с текущия (а и предишните) оператори.
velas
- специалист
Ето ти истински wi-fi антени за прием на слаб сигнал. Аз лично съм ползвал два модела като съм пътувал и съм оставал доволен.
thinkpad
- майстор
Тия антени за "разбиване" са пълна простотия - борят законите на физиката. Влиза 2.5W по USB, излизат 3...5...перпетуум мобиле. Ако ти трябва връзка на далечна дистанция, а не да се правиш на хакер - Ubiquity AirGrid, Nano Station и Mikrotik RouterBoard + параболична решетъчна антена са твоето решение. Имаше и на TPLink едни AP-та за външен монтаж, но по-ограничени.

leosat varna написа:Ето ти истински wi-fi антени за прием на слаб сигнал. Аз лично съм ползвал два модела като съм пътувал и съм оставал доволен.Хубава работа, но това е само антена с конектор. Нали трябва да мушне тоя конектор някъде? Не е за него тая работа.

lov
- майстор
Тинки много си ми сладичък като почнеш да се заяждаш. Ти само вградените ли wifi модули признаваш или просто така само за спорта. Да си чувал че има и външни за връзка по USB с допълнителен антенен вход. Да не говорим че повечето от платките за надстройка на стационарните курници са точно предвидени за външна антена. Че дори и на лаптоп съм виждал стандартно такова изпълнение.
Пък и ако си на зор и нещо такова може да си спретне човек. Те това е правено преди десетина години без почти никакви инструменти. Дето се казва имах под ръка само тесла отвертка керпеден и макетен нож и корпус от една МР3. Да ама работи и до ден днешен и за това още ми е жал да го изхвърля.
Пък и ако си на зор и нещо такова може да си спретне човек. Те това е правено преди десетина години без почти никакви инструменти. Дето се казва имах под ръка само тесла отвертка керпеден и макетен нож и корпус от една МР3. Да ама работи и до ден днешен и за това още ми е жал да го изхвърля.
thinkpad
- майстор
lov написа:Тинки много си ми сладичък като почнеш да се заяждаш.Не съм казал, че признавам само вградените модули. Има всякакви карти с конектор за външна антена. Лаптопите си имат интегрирани в капака поне 2 броя антени(стандартно), да не говорим че за Bluetooth има още една(обикновено). Става въпрос, че е по-лесно от потребител да ползва готов продукт като NanoStation или TPLink 5210, отколкото да събира антени и WLAN карти/рутербордове/устройства.
В случая казвам, че не може USB-то да ти е 2.5W, а да ми говорят за мощности от 5W на разни мижави адаптерчета. Още по-смешно ми става, като почнат да ги рекламират с "дискове за разбиване на пароли". Защото WPA2/AES примерно ще ти трябва да си наемеш суперкомпютър, на обикновен толкова време ще циклиш и ще снуупиш, че просто не си струва. При условие, че докато я разбереш, вече може да не е актуална. Аз примерно имам навика, ако някой само усетя, че се опитва подобни неща, да сменям паролата на често.
lov
- майстор
Ако ще и 100 вата да му боднеш щом нямаш антена връзка няма да имаш. А пък нали си знаеш че китайските ватове не са като наще.
Но пък заради компакност всичките тези вградените антени имат един съществен недостатък. Че са със сферична насоченост на излъчване. Е не точно но все пак конструкторите се опитват да направят нещо такова. И за капак на всичко с тая висока честота цялата теория понякога отива на кино заради някой конструктивен компромис. А това че всичко се прави потребителя да не се занимава с подобни неща е вярно но пък както виждаш има и хора в тоя форум дето не попадат в общия кюп на елементарния потребители защото реалната действителност е съвсем друга. И една тясно насочена антена ще свърши много повече работа от всякаква електроника.
Точно в момента съм на тема сметки на двудиапазонна GSM антена и мога много да ти обяснявам кое как и защо.И не го правя от спортна злоба, а от зор защото нямам друг вариант. А пари за измислени антени не ми се дават.
Относно разбиването пароли всеки занимаваш се с подобна техника е минал по тоя път и аз не съм бил изключение. Ама така се става майстор и специалист. Трябва да навлезеш по дълбоко в темата, и по трудния път да разбереш истината. И после като имаш проблеми диагностиката ти е много по лесна.
Иначе съжалявам че не си ми комшия да ти крашвам постоянно рутера и да ти гледам сеира как всеки ден си сменяш паролите.
Имаше да ревеш тука из форума като убодена мечка

Точно в момента съм на тема сметки на двудиапазонна GSM антена и мога много да ти обяснявам кое как и защо.И не го правя от спортна злоба, а от зор защото нямам друг вариант. А пари за измислени антени не ми се дават.
Относно разбиването пароли всеки занимаваш се с подобна техника е минал по тоя път и аз не съм бил изключение. Ама така се става майстор и специалист. Трябва да навлезеш по дълбоко в темата, и по трудния път да разбереш истината. И после като имаш проблеми диагностиката ти е много по лесна.
Иначе съжалявам че не си ми комшия да ти крашвам постоянно рутера и да ти гледам сеира как всеки ден си сменяш паролите.

Имаше да ревеш тука из форума като убодена мечка

thinkpad
- майстор
lov написа:Ако ще и 100 вата да му боднеш щом нямаш антена връзка няма да имаш.Lov, май нещо не ги разбираш нещата. Предавателна мощност, праг на чувствителност на приемника и показатели на антената - това са различни неща. Приемникът има навика да оглушава при висока скорост. Шумовете, внесени в апаратурата могат да бъдат съществени, неправилно изчислена и лошо свързана антена може да добавя загуби, вместо усилване.
За готовите решения - не си разбрал. Човекът в тази тема пита неща, с които показва, че очевидно тази материя не е негова специалност. За това му се предлагат готови и работещи решения, които да настрои и използва. На много малко хора им се занимава да човъркат, искат нещо да работи.
С "разбиването на пароли" и подобни детинщини по гръмки описания - несериозно става. WPA2/AES е актуално криптиране, което не се "разбива" от всеки "квартален хакер". Ще се постараеш доста със съмнителен резултат.
Съжалявам, че не си ми комшия, за да ти натрия носа, като се правиш на хакер и се хвалиш какво ще крашнеш. Целенасочено ще ти зашумя ефира и ще ти направя живота черен, че и 1Mbps по WLAN да не можеш да хванеш.
Всичко това няма общо с темата, а тръгнахме да си ги мерим. Човекът едва ли е разбирач, щом пита. Трябва да му се предложи нещо на добра цена, което да го включи, насочи, да направи настройки в 2 менюта и интернета да потече. Но да си го ползва през интернет доставчик до където си иска. За "разбиване на пароли" много здраве ще има.
Тема "wifi antena за интернет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература