Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
marian1 - майстор
Здравейте имам малък проблем и си мисля че е до настройка. В ежедневните ми сърфове най-често ползвам лисицата за браузер и навика ми е да преминавам през форумите, новини...бля бля. Интересните неща ги отварям в нови табове. Това ми е проблема, и питам има ли решение. Понякога отварям "40-50" таба, и чак тогава започвам да чета, съответно машинката започва да се задъхва. Има ли някоя настройка, която да направя, за да дам сила на тая лиса, или нямам какво да сторя. Благодаря
Avas_co - майстор
Има, вземи си още рам.
А, и отваряй по-малко табове.
marian1 - майстор
6 гига малко ли е? Мисля че вече е до настройка.....
naB4o - специалист
50 таба са адски много, аз ги държа до максимум 10-15 и то рядко. Аз съм с хром и 4 рам, но и той би се задъхал на 50 таба :)

Също така, рекламите по страниците товарят много, някой читав ад-блок, аз имам uBlock, по-леко се движеше браузъра.
marian1 - майстор
и ад блок + ползвам, понякога и той не се справя хах....
чудя се дали, ако увелича кеша на браузера,това ще го облекчи?
hidrazin - майстор
Правилното решение е само едно - култура на задкомпютърното устройство.
Тези 50 сесии нямат работа в браузъра ти. Пък и няма как да помниш какво има отворено в повече от 15-тина таба.
:partyman:
inspo - майстор
Почисти си бисквитките и папките с временните файлове.
Струва ми се, че проблема ти не е до рам, а ако и процесора ти е добър търси проблема другаде.
Направих една проба и пуснах да се отварят едновременно 45-те ми страници от speeddial и нямаше проблем с рамта ,
процесора се натовари на 100% за кратко и това е. С XP съм и файърфокс последна версия.
Може да си сложиш и Empty Cache Button

Прикачен файл

1112.JPG
marian1 - майстор
Благодаря утре когато започна да чета, ще кача и тази програма и ще следя - редовно изпразвам кеша и на вина и на лиса

П.С. аз не помня какво има на тия страници - ползвам примерно така: Този форум ми се зарежда на нови мнения - имам бърз бутон за доста форуми и страници - преглеждам темите и само ги отварям в нов таб. След като премина през всички форуми, съм натрупал отворени табове - не приемай буквално 50, и горе го писах в кавички - но понякога се стига и до толкова. Чак тогава чета темите.....
montoya - майстор
Лиса беше хубава преди да я похромчат, който пък си е тотален боклук, операта също беше хубава преди похромчването, решение.... инсталирай си palemoon подопечен е на хубавата стара лисица и работи и с нейните адони....
ivanovbg - майстор
montoya написа:
Лиса беше хубава преди да я похромчат, който пък си е тотален боклук, операта също беше хубава преди похромчването, решение.... инсталирай си palemoon подопечен е на хубавата стара лисица и работи и с нейните адони....
Реших да го пробвам този palemoon. Разпозна ми ХП х86 инсталира се , но като опитам да го пусна казва - унсупоред систем. И експертна инсталация пак същото. Някакви идеи защо така. :? При инсталацията не се сърди за нищо.

Иначе по темата сега нарочно пуснах лисицата на 40 прозореца от които десетина от Ютуб да работят с видео и не усещам съществено забавяне. Не лапа повече от 520 мегабайта рам. Даже като ги стигне ги връща на 420 и пак почва да си ги пълни. Отделно гледам и филм с гом плеара. И той лапа толкова рам. С ХП съм 3 гигабайта мога да ползвам от 4, че е 32 бита. Антивирусната е на майкрософт безплатна. Единствено процесора шари от 35 до 70% като превключвам между подпрозорците. Процесора е двуядрен Т4200 на 2гига. Вероятно имаш друг проблем.

Качихи това за изчистване на кеша, но освен известно забавяне при отваряне на страниците не виждам полза. пак си е толкова заетата рам. Махам го.

:partyman:

Тема "как да "подсиля" лисицата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: