Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
agj - майстор
Незнайно по какви причини не ми се появяват файловете на флашката (имaше предимно музика ,доколкото си спомням) :? ,иначе компютъра я разпознава като устройство но не прочита никакви файлове ! Има ли начин да си възстановяване файловете?
Последна промяна от agj на нед мар 01, 2015 3:34 am, променено общо 1 път.
goran67 - специалист
Запиши си музика наново. :)

Има една програма за възстановяване на изтрити файлове. Казва се recuva. Пробвай с нея.

А може преди това да пробваш флашката на друг компютър.
Lisko - майстор
Песимист съм.
Флашките не са добра идея за архив (сиреч ако го имаш на флашка, трябва да го имаш и другаде)
novgradski - специалист
Като имах такъв проблем но с SD-карта - пробвах с Recuva ,но откри само 3-4 файла.Windows exprorer-a виждаше устройството,но не виждаше файлове.След това с Total Commander -видях някаква папка с файлове без разширения 5-6 МВ(явно снимките) и 30..80 МВ(сигурно са клипчетата) и всичките с дата 01.01.1610....пък снимките са от миналата и тази година. Продължих с "Командера" -копирах ги на HDD и след това им сложих ".jpg" на всеки файл и ги възстанових. Клипчетата пробвах с ".wav" и ".wmv"...вижда се ама нямаше звук.После format на SD-картата с windows -My Computer.... десен бутон на устройството и "Format..." .(Първо бях пробвал да форматирам с HP USB Disk Storage Format Tool и HDD Low Level Format Tool ....,но с тях фотоапарата не разпознава картата... не можах да си го обясня или нещо бъркам).
kalpev - специалист
novgradski написа:
...След това с Total Commander...
+1 като възможност

agj, дай десен бутон->Рroperties на флашката и виж какъв зает обем ти дава и дали е "празна".
agj - майстор
На Рroperties ми дава че е "празна"-0 байта.
Пробвах с Recuva но не открива флашката !Иначе от HDD на компа възстановява файлове ,но "забърква" много интересни миксове ! :)
П.П. Пробвах и Командера, но и той не открива флашката!
Явно положението е безнадеждно !
inspo - майстор
Не се отказвай толкова бързо, аз си възстанових файловете с cardrecovery.
montoya - майстор
Имам чувството че флашката е изгоряла, което си е доста често срещано явление
novgradski - специалист
Въпроса е "да се възстановят файлове".Може и да откриеш някой друг начин (ако времето не те притиска).Иначе за хвърляне е още рано:
-пробваш с форматиране(начини съм посочил по-горе)
...ако "не"
-пробваш с възстановяване на firmwar според VID/PID от http://flashboot.ru/iflash/
....ако не знаеш VID/PID (както на моята 1-ва флашка) -разлепих и с лупа видях номера на чипа и пак от този руски сайт с 2-3 проби ... стана.Имаше доста "умрели" сектори,сега е с по-малък капацитет ,но още я ползвам (музика в колата).
От тогава като си купя флашка-записвам си марка ,модел VID/PID (докато е нова) и дори "софтуера за фърмуера"...дано не потрябва.
agj - майстор
inspo написа:
Не се отказвай толкова бързо, аз си възстанових файловете с cardrecovery.
Много е добра тая програма,НО за съжаление нe можа да открие файлове за възстановяване!
Пробвах и с Bad Copy Pro ,но и там имаше подобно съобщение ! :cry:
Явно ,няма да мога да си възстановява файловете !
Освен да я форматирам :? и да ми остане като обеца на ухото че не трябва да държа файлове на флашики ,а да ги записвам на CD! :idea:
Благодаря Ви за помощта! :prayer:

Прикачен файл

Card Recovery.JPG
Card Recovery.JPG (111.78 KиБ) Видяна 7632 пъти
Последна промяна от agj на вт мар 03, 2015 11:15 am, променено общо 1 път.

Тема "Възстановяване на файлове от флашка-Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: