Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ilian ivanov - специалист
Опитвам се да подкарам въпросния принтер на Дебиан 6.0.7.Малко старичък но умишлено не го преинсталирам да го видя колко ще изкара. Рових из форумите, видях че има хора дето са го пуснали, но никой не казва как.Настройл съм скорост на предаване 9600 както на линукса, така и на принтерчето. Не знам обаче на какъв производител да го сложа.Пробвах на няколко но не става. Ако някой знае, моля за помощ.
Да точно тази тема я четох и от последния пост разбрах как трябва да са джъмперите и скоростта, но не знам това кодиране DOS(866) как се прави.
ig_ivanov - специалист
866 е руската кодова таблица, 856 е българската. Двете са еднакви до малка буква 'р'.
Ключетата трябва да са в следното положение при ТРИ проводен кабел до компа и 9600 бита/с: 1,2,7 и 8- ON, другите - OFF.
Добре. Ключетата ще си ги направя така, но Линукса как да настроя.Давам му нов принтер, после му давам на кой СОМ порт съм го включил и там му настройвам скорост 9600 , Той си търси драйвер и после ми предлага различни производители на принтери от падащо меню и съответно модели. Този Датекс естественно го няма в този списък. Въпроса е какъв да му сложа :-?
ig_ivanov - специалист
Не съм много запознат с линукс, но може да се пробва с някой Generic Epson или IBM съвместим.
montoya - майстор
Аз отскоро съм циганче :-D с линукс, 2-3 месеца някъде, но защо не пробваш да добавиш принтера с CUPS https://wiki.debian.org/SystemPrinting

Тема "Датекс EP-50 EPS/POS - Линукс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: