• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Krass - майстор
Разполагам със смарт телевизор Samsung, рутер tp-link 1043nd и лаптоп-убаф :) . Използвам Plex или Samsung Link, но и двете програми никак не ми харесват. Заради постоянните сривове по време на гледане, вече и трите устройства са в една стая, като телевизора съм свързал с рутера с кабел. И пак на някои концерти с HD видео и DTS звук, картината замръзва от време на време. Дайте идея за друга програма за мултимедиен сървър. Не искам да свързвам компа с кабел или да използвам външен хард към ТВ.
jordanvass - майстор
SAMSUNG PC Share Manager 4.2
От съпорта на Samsung, този е за моя телевизор, но става на всички:
http://www.samsung.com/bg/support/model/LE40C650L1WXXH
velas - специалист
Пробвай с AllShare, но ми се струва, че причината е в рутера. Тествай го на макс. за загуби на пакети.
stiv1961 - майстор
Аз съм с руския
https://www.homemediaserver.ru/index.htm
и когато е на жица работи идеално. Рутера е в другата стая и на безжично забива от време на време. Като преместя рутера близо до телевизора нещата се оправят.
ArturDent - Почти Безобиден
Krass написа:
Дайте идея за друга програма за мултимедиен сървър. Не искам да свързвам компа с кабел или да използвам външен хард към ТВ.
По принцип рутера ти има вграден DLNA сървър . Няма обаче поддръжка на субтитри, освен ако не са вградени във видеото, като като отделен поток. Скапаните китайчета ги мързи да ъпдейтнат firmware.

Това че ти накъсва видеото може да се дължи на:
1. Връзката от компютъра до рутера.
2. Натоварен компютър, например ако компютъра пре-енкодира преди да го прати или пък диска е натоварен по някаква друга причина.
3. Проблеми с рутера.

За 2 - Виж дали като пуснеш да гледаш HD, компютъра се натоварва.

- Аз ползвам руския, от линка на stiv1961, когато трябва да се преенкодира (за телевизора на децата)
- DD-WRT + miniDLNA (вече със субтитри) + външен диск, инсталирани на същия рутер като твоя, без проблеми. Демек гледам без да има включен компютър.

За проба можеш да ръгнеш един външен диск на рутера и да му пуснеш медиа сървъра. Не те съветвам с флашка, защото са бавни, но пък ако работи с нея, значи проблема е по компютъра.

П.П. Руския сървър има доста гадни настройки и трябва доста да си поиграеш с тях, но като ги оцелиш всичко е ОК.

Ако има нещо питай, не мога да ти обясня всички варианти на един път.
Krass - майстор
Хареса ми homemediaserver. Днес изгледах един концерт в DVD формат директно от лаптопа без да спре. Не мога да пусна обаче субтитри, когато гледам DVD филм от HDD на компа. Също и не мога да пусна няколко маркирани аудиофайла да вървят един след друг, а трябва всеки един да стартирам последователно. Относно включването на HDD към рутера, не мисля да го правя, защото като го включа директно в телевизора пак се получава.Пуснах Ping за проверка на пакетите, няма проблем.
Прикачен файл:
^9352DC243D151D82D73C1AA34EC489898B32D2128FD1723C3C^pimgpsh_fullsize_distr.jpg
Мисля, обаче да си взема това Blu-Ray Samsung BD-C5900 3D, защото моя ELITE PV400usb вече се мръщи някои дискове.

P.S. Между другото приемам съвети за блурей плеър. :partyman:
Какво значи "маркирани" аудиофайла? При мен на Самсунг телевизори, аудио файловете си вървят един след друг. Тук проблема мисля че е в TV. DLNA сървъра се грижи само за подаване на съдържанието, а клиента (TV) се изисква кое да се пусне. Все едно едно да обвиняваш един CD-диск, че CD плеъра ти не пуска една след друга песните.

За субтитрите - имаше някъде настройки за език и дали да са пуснати, търси. Беше предупреден че настройките са заврени навсякъде и са доста объркващи. Първо обаче трябва да разбереш дали видеото ти се пре-енкодира. Може и телевизора да не поддържа DVD субтитри през DLNA.

Ако си включвал истински HDD към телевизора, а не флашка, и пак накъсва - проблема е в телевизора. Не му стига вътък. Но мисля че не е това проблема.

Пинга тук не играе, то ако в локалната мрежа ти се губят пакети, положението е отчайващо.
Въпреки това има нещо, защото тия 5,6...10 ms изобщо не са нормални. Да нямаш пуснати торенти или друго?
Krass - майстор
Какво значи "маркирани" аудиофайла?
Файловете, които плейвам стартирам от лаптопа, като избирам на кое устройство ще се гледат. Когато маркирам десетина mp3 от някоя папка и ги стартирам, просвирва само първия на който съм стъпил с десен бутон и съм дал плей. Стартирането на файлове чрез браузване от телевизора ми се струва почти невъзможно. Шернал съм две папки Movies и Music Когато избера от тел. тип съдържание-Видео, ми изкарва 18 папки, които определят избора според актьори, режисьори, жанр и т.н Сега включих HDD с DVD филм директно към ТВ. Менюто е неизползваемо, а субтитри няма. Явно този ТВ е от тъпите смартове :) При DivX файловете няма проблем със субтитрите. Видях къде са настройките и нещата се получават при тях. При директно плейване от HDD на MKV 720P, също няма никакъв проблем. При пингването времето найстина не е добро сега ще пусна към настолния комп, който също е с Wi-Fi връзка. Май рутера ще яде бой накрая :)
След теста
Прикачен файл:
Ping.jpg
Ахаааа схванах какво искаш да направиш... ама никога (почти) няма да работи.
Сега малко обяснения.

В DLNA са описани 3 вида устройства
1. Media Server, грижи се за предоставяне на съдържанието, в твоя случай HMS, Plex или там каквото сложиш
2. Media Renderer, де факто плеър, в твоя случай TV
3. Media Controller, трето устройство/програма, която може да управлява плеъра като му казва какво да пусне от сървъра. Може да бъде и телефона ти, например. В твоя случай, в HMS, той е вграден във сървъра.

Ти се опитваш чрез (3), да пускаш песни на TV. Общо взето няма да работи стабилно.
Има достатъчно проблеми с съвместимост между медия сървъри и плеъри, че да вкараш и Контролера в играта, той трябва да "познава" добре както сървъра, така и плеъра.

Трябва да пускаш песните през телевизора, знам че има много папки, по артист, композитор, жанр и т.н., но има една в която директно се показват както са на компютъра ти.
Не си спомням как се казва, защото при мене съм я преименувал на "Folders", но ще разбереш какво е руското име. Пусни от от там и ще се стартират песните една след друга.

По-късно, днес или утре ще ти пиша как да скриеш всички други папки...
Последна промяна от ArturDent на съб фев 21, 2015 11:13 am, променено общо 1 път.
Ето сега как да скриеш всички ненужни (според мен) папки
1. Отиваш на бутона с палмичката
2. После във всяка една категория Видео/Музика/Снимки цъкаш с десния бутон на папката и ѝ казваш да се скрие.
Например цъкаш на "Закладки" с десния бутон и "Скрий папката" или там както се казва на руски.
Можеш да им променяш и имената, но внимателно: само името: "Заголовок", но не и "Путь".

След като приключиш рестартирай сървъра! Промените чак тогава ще се видят.

Изображение

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Мултимедиен сървър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: