• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
8180 - майстор
Това получих на пощата си.
Нямам регистрация там.
Вероятно е някаква "мушийка"/нескопосана реклама.
Имайте "едно на ум", който го ползва.

Прикачен файл

Clip_21.jpg
Clip_21.jpg (83.08 KиБ) Видяна 3037 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
100% Рибарство.
nikolson - майстор
VLADO66 написа:
Туй се нарича фишинг :wink:http://ivodoc.wordpress.com/2010/02/11/ ... %B8%D0%BC/
...преминаващ във фистинг! :x
jadai - напреднал
Напоследък често пращат по пощата линкове към такива фишинг сайтове, кофтито е че все по-добри стават тези измамници. Зад линка могат да сложат адреса на оригиналния сайт, но да те препраща към измамния. Ако не погледнеш адреса в браузъра лесно можеш да изгориш.

Такива трябва да се репортват, макар че трудно ще ги изнамерят
darken_nz - специалист
Много просто - те са под шапката на някого.
Ако тази шапка я няма не би им се разминало.
Човек рано, или късно греши и тогава го хващат.
Бих казал, че, ако зависеше от мен на един такъв индивид ще му дам с чиста съвест 10 годинки без никакви замени, или помилване, а при последващ опит - там ще е новото му жилище (това в комплект с конфискации) Трябва подобни гаври с хората да се наказват брутално.
Аз затова съм с отделна карта и квото внеса това е, обикновено ги ползвам почти веднага и след покупки не остава много. Освен да се внимава също не препоръчвам на никого да си обвързва картата, с която си взима заплатата с Интернет.
KingLin - майстор
То проблема е друг - нещо подобно на нашите баби по селата. Има хора, на които изобщо няма да им направи впечатление, че вместо "/" има "."
Това току що го показах на тъщата, която живее в Англия и е активен ползвател на услугите на ПейПал. Веднага "захапа кукичката", като се има в предвид, че не е съвсем боса от към компютърна грамотност.
Така че остава варианта с предаването на предупреждението от ухо на ухо, за което ти благодаря 8180 :partyman:
darken_nz - специалист
Ами не всички са специалисти. Може и да се изненадаш, но болшинството от хората с компютри, които познавам са с малко познания в областта. Една жена ме караше да и помагам да изпрати снимки по скайп, да прикачи файл към поща и т.н. С една дума - как човека да разбере, че е измама ?
Всъщност, понякога е достатъчно да си малко разсеян, едно недоглеждане и проблема е готов.
Друг е въпроса и че потребителя не е длъжен да е гений. Би трябвало да има система, която пази хората и наказва тези гадове. За мен трябва да има програмни решения с постоянни ъпдейти, да са достъпни и БЕЗПЛАТНИ И както казах - тези хора да се наказват!!!
Съмнявам се, ако някой знае какво го чака да има хъс да го направи. Трябва някой да си размърда на задника и да помисли за потребителите.
KingLin - майстор
Абсолютно съм съгласен с теб, но за съжаление е невъзможно да се направи, докато всички държави по света не си оправят законите за пиратство, хакерство или както там се нарича. И ще е така докато цялата планета не стане един гигантски "европейски съюз". До тогава трябва да разчитаме само на себе си и чат-пат на такива съобщения по медии. И не казвам, че всеки трябва да е компютърен гений, а че всеки трябва да е в пъти по-внимателен когато става дума за парите му. Иначе жалко, че няма как да им приложим Хан Крумовите закони на тия мизерници :axe:
darken_nz - специалист
Виж, става дума просто за стратегия.
Едната от тях е уведомяването, но не само.
Не е лошо клиентите на дадена банка да минат някакъв курс на обучение (базов и незадължителен разбира се), от време на време да се пуска по някой тест да се види до каква степен хората са подготвени, разбира се остава това за достъпния софтуер. За сега повечето алтернативи са платени.
Аз си купувам игри и програми, но забрави, че ще им дам за Антивирус. Значи да му изкихам аз 70 лв, а на следващата година пак, че да имам честта да получавам ъпдейти. Ето това си е чиста проба грабеж.
Разбирам да ми иска по еди колко си лева - примерно по 2-3 лв на месец за ъпдейти, но такива пари.
Това си е грабеж за мен. Затова казвам, че трябва да е достъпно за хората, защото на никой няма да му хареса парите, които е превел за детето си, или примерно за приятел, или болен човек да ги няма, а, пък и да видиш, че твоите пари ги няма - от там нататък с какво лекарства, сметки, храна и т.н.
Просто трябва да има сериозно отношение към това.
Не е лошо и това, като мярка, но да стане масово, да се прилага навсякъде
Изображение
А пиратството е друга бира - то е регулатор. (А и докато има тарикати ще има и пирати.)
Пак ще ти дам за пример Майкрософт. Пускат ОС, после ей така на магия всички минават на нея, почва да няма драйвери за по-старите, представи си купиш нова машина..... Какво щеше да им стане на производителите на софтуер и хардуер, ако правят нещата съвместими и с по-стари ОС ?
Примерно аз имам работеща и достатъчно мощна машина с ХР, но искам да си купя игра, а тя е само за 7 ?
Да слагам 7 специално заради тях, ли ?
Ако си мръднат малко мозъците и задниците може и да намалее пиратството. Ама ги мързи....
  • 1
  • 2

Тема "Предупреждение за евентуална опасност." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: