• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
novgradski - специалист
Имам стар работещ скенер HP 3400c и не открих драйвери за windows7 ,но "хората" са си решили проблема (както и аз).
Начина (казват) че е приложим и за други модели.... :
1.Ако имате някакви инсталирани драйвер ги махнете (unistal)...и изтрийте(delete) от системата.
2.Изключете скенера от системата
3.Изтеглете си последния драйвер sj652en.exe (саморазархивиращ се)
4.Десен бутон на файла и изберете "properties",след това "Compatibity",изберете "Windos XP SP2",(като Адмистратор),..."applay"... o.k...сега вече може да се "саморазархивира"(като го стартирате)....отива най-вероятно в С:/sj652/
5.Двойно щракване на setup.exe- за инсталация
6. След приключване на инсталацията отидете до c:/Program Files/Hewlett-Pckard/HP PrecisionSkan/PrecisinSkan LTX ....и
7. За всяко .ехе-файл ....десен бутон и изберете "properties",след това "Compatibity",изберете "Windos XP SP2",(като Адмистратор),..."applay"... o.k.
8. Свържете скенера и му позволете да си инсталира драйверите
9. Стартирайте hppsapp.exe (от...c:/Program Files/Hewlett-Pckard/HP PrecisionSkan/PrecisinSkan LTX)
...и сканирате.
ArturDent - Почти Безобиден
Или разархивираш инсталацията и "пипваш" inf - файла....
novgradski - специалист
Тази година преинсталирах Windows7 но 64 bit и "номера на китайката" (който бях описал по-горе) -не стана .
Някакви други идеи.
Иначе за сега го ползвам чрез "Virtual XP" на win7.

...за ini -фаила ...не ми е ясно...
" ; Do not edit the content of this file
;
; Setup.ini
;
; Copyright 2000 Hewlett-Packard Co.

[Run]
exe=English\setup.exe
exe=hpupdate.exe 3400c "
Johny - майстор
Редактира се с Notepad, но как точно не зная.
vk - специалист
друго възможно решение е да се инсталира VueScan от замундата
Така се подкарват стари скенери не само за Win 7, но и за Win 8 , Win 8.1
Ето списък на стари скенери на HP, за които официално HP не поддържа драйвери:
Изображение
novgradski - специалист
С VueScan съм пробвал ,но не става ...препраща на HP на сайта и ...понеже ги няма драйверите - "сори - че и съжеляват".
vk - специалист
Я виж тук: http://www.hamrick.com/vuescan/hp_scanjet_3400c.html
пробвай това, дали става, пък после ще ти пратя друга версия на VueScan
novgradski - специалист
За "германеца"(не знам дали е такъв) се писа много преди няколко години ,че "пише"собствени драйвери...и тогава се запалих - и пробвах ,но не стана.Сега (за идеята) пробвах от линка и от замундата (по-стара версия 32.9.4.56 ...с ключ) ,но и в двата случая не стана.По принцип съм си решил проблема (без виртуално устройство).
transportna - специалист
Ще използвам на колегата темата, дано да не се сърди. Имам същия скенер, но си стои в един шкаф, тъй като го ползвам на 2-3 години един път. Наложи ми се да сканирам лекциите на дъщеря ми. Слагам си драйвера от оригиналния диск. Ползвам все още ХР. Скенера си се управлява, но сканирането е черно. Все едно сканирам черен лист. Пак сложих наново драйвера, но проблема си остана. Лекциите ги снимахме с цифров апарат и щерката даже завърши вече, но ми се ще да си го пооправя скенерчето, ако може. Някакви насоки какви стъпки да предприема? Благодаря предварително на всички отзовали се.
  • 1
  • 2

Тема "Инсталиране драйвер за скенер HP 3400c под Windows7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: